Connect with us

Останато

Започна исплатата на парични средства од Мој ДДВ за првиот квартал во 2021 година – граѓаните ќе добијат околу 6,5 милиони евра

Објавено

на

Почна исплатата на поврат на ДДВ за првото тромесечје на 2021 година, односно се враќаат пари за скенирани сметки во јануари, февруари и март. Од Управата за јавни приходи информираат дека на граѓаните ќе им бидат исплатени вкупно 403,5 милиони денари или околу 6,5 милиони евра.

Во ова тромесечје граѓаните скенирале 67.255. 511 фискални сметки, а прометот изнесува 32.434.528.850 денари. Од УЈП информирааат дека граѓаните може да се информираат на своите кориснички профили на Е-ПДД за тоа до каде им е исплатата од МојДДВ за соодветното тримесечје, односно дали и кога е извршена исплатата, дали трансакциската сметка е во ред или е погрешна и како истата да ја коригираат за да се реализира исплатата.

Инаку во февруари имаше граѓани на кој им се исплати поголем износ, дел од нив ги вратија парите, а на останатите ќе им биде задржан износот со сегашната исплата.

Останато

„НEзаштитена пpирода“ – Изложба на фотографии на Велиан Јагев за подигнување на свесноста за животната средина, поддржана oд ПроКредит Банка

Објавено

на

Во соработка со фотографот Велиан Јагев, ПроКредит банка организира патувачка изложба на уметнички фотографии од ретки и уникатни птици кои живеат на територијата на Македонија, изработени од страна на Пикс Плус. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Еcommerce4all.eu – бесплатна едукативна платформа за развој на прекуграничната е-трговија во ЦЕФТА

Објавено

на

Неодамна е комплетирана – ecommerce4all. eu – првата регионална платформа за е-трговија која претставува информативен центар е-трговија во ЦЕФТА регионот. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Европската комисија предвидува раст од 2 проценти на македонската економија за годинава

Објавено

на

Европската комисија предвидува дека македонската економија годинава ќе забележи раст од два отсто, а во 2024 од 3,1 проценти. (more…)

Продолжи со читање

Популарно