Connect with us

Депозити

Замисли штедење со растечка каматна стапка – Депозит прогрес

Објавено

на

Штедната сметка е еден од основните финансиски производи што секој мора да ги има и користи. А штедната сметка ќе ви овозможи да заштедите пари, да префрлите средства, да ги повлечете парите и да ви дадете камата за средствата што ги имате на вашата сметка. Не многу инвестициски производи на пазарот ви даваат двојна корист од ликвидноста и каматата. Но, штедна книшка не само што ќе ви помогне да заштедите пари, туку и да ги подигнете готовината секогаш кога ви е потребна.

Депонирањето пари на штедна сметка ќе ви помогне лесно да ги реализирате вашите краткорочни финансиски цели. Со банките кои нудат различни видови на штедни сметки како што се специјална сметка за деца, штедна книшка за штедна книшка на жените и пензионерите, можете да изберете штедна сметка која одговара на вашиот животен стил и употреба.

Една од клучните точки што треба да се забележи за штедна книшка е нејзината каматна стапка. Каматна стапка е број кој опишува колку ќе заработите на депозитите кои ги чувате во банка. Стапките обично се искажуваат како годишна стапка, па можете да дознаете колку камата ќе имате на било која сума пари.

Многу е важно да направите истражување која банка ви нуди најдобра камата. На пример, Охридска Банка ни го нуди депозит Прогрес. Со него можете да се релаксирате и да гледате како расте каматната стапка.

Во пакетот Банката вклучи:

 • Растечка каматна стапка, растечка профитабилност – без разлика на износот, во секој нареден период каматната стапка расте;
 • Гарантирани и непроменливи каматни стапки за целиот период на орочување на депозитот;
 • Можност за дополнителни вложувања и реализирање максимална профитабилност;
 • Можност за избор на различен рок на депозитот – 12 месеци (368 дена)/24 месеци (732 дена)/36 месеци;
 • Можност за вклучување на животно осигурување за сите денарски депозити

Каматни стапки на депозит Прогрес

За полесно да пресметате колку финансиски средства ќе имате на крајот од штедниот период, Банката има изготвено калкулатор кој ќе ви помогне во пресметките.

 

Депозити

Октомври – месец на штедење!

Објавено

на

Октомври или Листопад е десеттиот месец во годината според Грегоријанскиот календар и еден од седумте месеци според овој календар што имаат 31 ден. Ова значи дека имаме 31 ден да почнеме да штедиме и да го спремиме финансискиот план за наредната година.  (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Штедилница Mожности: Повеќе заштеда, повеќе МОЖНОСТИ!

Објавено

на

Понекогаш најтешката работа за заштеда на пари е самото започнување. Овој водич за тоа како да заштедите пари може да ви помогне да развиете едноставен и реален план за остварување на цели, големи или мали. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Твојот депозит ќе добие премиум третман во Халкбанк

Објавено

на

Искористете ги атрактивните каматни стапки со новиот промотивен производ на Халкбанк АД Скопје .

 • Минимален износ на вложување : 3.000 МКД /50 ЕУР
 • Начин на исплата на камата: на крај на период на орочување или месечно
 • Тип на каматна стапка: фиксна ,
 • Рок на орочување: 13 и 24 месеци
 • Метод на пресметката на камата:  пропорционален (28/31-365/366)
 • Реорочување: При доспевање депозитот не се реорочува односно согласно договорот
 • Делумно повлекување на средствата: не е дозволено  пред истекот на периодот на орочување
 • Дополнителни уплати: На депозитот не може да се вршат дополнителни уплати пред истекот на датумот на доспевање
 • Предвремено раскинување: при предвремено раскинување на договорот на депозитот се пресметува камата по видување според тарифата на Банката, за целото време во кое средствата биле орочени. При тоа, депонент е должен да ја врати на Банката разликата меѓу исплатената и новопресметаната камата, или Банката истата ќе ја одбие од основниот влог.

Промените на депозитите можете во секое време да ги следите преку електронско банкарство.

Доколку сѐ уште немате трансакциска сметка посетете ја најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје и бидете дел од семејството.

 

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange