Connect with us

Останато

Еурохаус АД Скопје се приклучи кон иницијативата за организација на првиот „Инвеститорски ден“

Објавено

на

По повод 25-тата годишнина од основањето на Македонската берза на хартии од вредност АД Скопје, брокерската куќа Еурохаус АД Скопје се приклучи кон иницијативата за организација на првиот „Инвеститорски ден“, а која е поддржана и од останатите институции – чинители на пазарот на хартии од вредност.

Еурохаус АД Скопје ќе им овозможи на сите свои постојани клиенти – домашни физички лица на ден 18.09.2020 година да тргуваат на Македонската берза без надоместоци во висина до 10.000 евра во денарска противредност по индивидуален клиент, за склучени нормални трансакции на берзата.

Како една од водечките брокерски куќи на македонскиот пазар на капитал, Еурохаус успешно функционира веќе 12 години, стекнувајќи високо реноме меѓу своите клиенти и помеѓу останатите учесници на пазарот на капитал. Во насока на интензивирање на тргувањето на домашниот пазар на капитал, подигнувањето на нивото на едуцираност и интерес за инвестирање во домашните хартии од вредност, Еурохаус АД Скопје даде поддршка на иницијативата.

Еурохаус АД Скопје Ве поканува да земете учество на првиот Инвеститорски ден и да ја искористите можноста за активно тргување на Македонската берза.

Останато

ИОРРМ преку видео конференција успешно организираше електронско изборно собрание

Објавено

на

На 16ти октомври 2020 година се одржа изборното собрание на Институтот на овластени ревизори на Република Македонија (ИОРРМ), за првпат во целосно дигитална форма. Во време на неизвесност и отежнати услови заради пандемијата на COVID-19, ИОРРМ одлучи 27-та седница на Собранието на ИОРРМ да се одржи во форма на видео-конференција, пред се поради заштита на здравјето на членовите и вработените на ИОРРМ.  (more…)

Продолжи со читање

Останато

Што направи виртуелниот експерт Славчо од А1 Македонија за 30 дена?

Објавено

на

Виртуелениот експерт Славчо е чет-бот кој разбира и зборува македонски јазик. Со него можете да комуницирате на кирилица или латиница. Комуникацијата со Славчо е целосно бесплатна, a со него можете да разговарате на веб страницата на А1 Македонија или преку апликациите Viber и . (more…)

Продолжи со читање

Останато

Шпанските банки виновни за “хаосот” во Барселона?

Објавено

на

Фото: AS

Хаосот во Барселона повторно продолжува откако играчите ја отфрлија молбата на раководството за намалување на платите, обелоденија медиумите во Каталонија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно