Connect with us

Домашни банки

Еуростандард Банка презема мерки за надминување и ублажување на негативните ефекти од Корона-кризата

Објавено

на

Еуростандард Банка АД Скопје изминатава недела изврши анкетирање на сите свои клиенти правни лица со цел директно согледување на состојбата во која се наоѓаат.

Врз основа на таа анкета направи приоритетна листа на најпогодени клиенти со кои веќе договори примена на мерките за надминување и ублажување на негативните ефекти од кризната ситуација предизвикана од пандемијата на вирусот  COVID-19, а согласно Одлуката на НБРСМ и врз основа на Уредбата за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености.

Преземените активности се со цел да не се наруши допонително бизнис-активноста на клиентите и нивната можност да ги заштитат своите вработени.

Во следните денови Банката ќе понуди можност за олеснување на отплатата на кредитите за сите физички лица, како и рефинансирање на постоечките кредити, одобрување на нови кредити, по избор на клиентите.

Понудата со конкретните услови ќе биде официјално објавена од страна на Банката преку своите канали за комуникација.

Домашни банки

Ново работно време на експозитурата Центар на Капитал Банка

Објавено

на

Капитал Банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека од 01.06.2020 година Експозитурата Центар ќе работи од Понеделник-Петок 08-18 часот и Сабота 09-14 часот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Експозитурата на УНИБанка во Битола отсега на нова поатрактивна локација

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека Експозитурата Битола се премести на нова локација во поголеми и посовремени простории во насока на подобрување на корисничкото искуство при користење на банкарските производи и услуги. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Јавен повик за учество на Собрание на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

Врз основа на член 41 и член 42 од Статутот на ТТК Банка АД Скопје Надзорниот одбор на Банката објавува:

ЈАВЕН ПОВИК ДО АКЦИОНЕРИТЕ НА ТТК БАНКА

ЗА УЧЕСТВО НА XXXIV-ТА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА АКЦИОНЕРИ (more…)

Продолжи со читање

Популарно