Connect with us

Осигурување

Еуросиг АД Скопје станува членка на австриската групација Граве

Објавено

на

Осигурителната компанија Еуросиг АД Скопје станува членка на австриската групација Граве. Покрај животното осигурување, од сега на пазарот Граве ќе понуди и најразлична палета на неживотно осигурување.

На македонскиот пазар ГРАВЕ постои 12 години со повеќе од 17.000 клиенти и пазарен удел од 30 проценти во овој осигурителен сегмент.

„Јас можам да Ве известам дека на дешеното Собрание на акционери одлучивме и веќе ја превземавме осигурителната компанија Еуросиг АД Скопје, која сега е во 100 процентна сопственост на ГРАВЕ. Така што ние сега како компанија во Македонија сме застапени не само со животно осигурување, туку и со неживотно, значи имаме и осигурување од штети“, рече Отмар Едерер- претседател на ГРАВЕ коцептот.

Осигурување

Полисата за зимско патничко осигурување од Кроациа осигурување неживот

Објавено

на

Незгодите се случуваат непланирано. Некојпат тие се предизвикани од надворешни влијанија, а некогаш од невнимание. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Халк Осигурување преку емисија на хартии од вредност го зголеми основниот капитал за 4.000.000 евра

Објавено

на

Друштвото за осигурување Халк Осигурување АД Скопје на ден 31.12.2019 година ја комплетираше петтата емисија на акции по пат на приватна понуда. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Винер Лајф и Шпаркасе банка со сите детали за долгорочните кредити во комбинација со животно осигурување

Објавено

на

Се почесто во понудите на банките за долгорочните кредити како што се станбените се нуди и можност за отворање на животно осигурување како дополнителна гаранција која ќе ја обезбеди наплатата на самиот кредит со што се прави комбинација на услугите на банките и осигурителните друштва. (more…)

Продолжи со читање

Популарно