Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

“Еуролинк Осигурување„ им овозможи на 150 учесници да ја дознаат историјата на Лесновскиот Манастир

Објавено

на

Посетата на Лесново почнува од манастирскиот комплекс „Свети Архангел Михаил“, кој се состои од манастир од 11. век , посветен на свети Гаврил Лесновски и црква посветена на свети Архангел Михаил. Во дворот на комплексот расте црница во форма на крст, стара околу 600 години и според преданијата на монасите, има само три такви дрвја на Балканот.

„Еуролинк осигурување“ реализираше еднодневна екскурзија до Лесновскиот манастир, како дел од програмата „Мапа на културата“, за која се пријавија околу 150 учесници.

Групата ја продолжи прошетката кон селото Лесново, каде што тишината, спокојот и недопрената природа се надополнуваат со напуштените стари селски куќи. На крајот од посетата, учесниците се вратија побогати за едно искуство, откривајќи уште една скриена убавина.

„Мапа на културата“ е активност за запознавање на вистинските културни вредности и е дел од платформата за Kорпоративно-општествена одговорност „Еуролинк – Вашата врска со вистинските вредности“.

Осигурување

Групацијата Триглав на тримесечје ја потврдува најавата за планираната годишна добивка

Објавено

на

Во првите три месеци од 2019-та година Групацијата Триглав фактурираше 317 милиони евра бруто консолидирана премија, што е 8% повеќе во споредба со истиот период минатата година. Консолидираната бруто добивка порасна за 8% и изнесува 29,9 милиони евра. Имајќи ги во вид предвидените околности до крајот на годината, Групацијата ја потврдува најавата за планираниот годишен резултат. Паралелно со доброто работење во осигурителната дејност, што е изразено преку поволниот комбиниран коефициент на Групацијата, Триглав го зголеми обемот на средства со кои што управува за своите клиенти. Оваа година, Групацијата продолжува да ја спроведува својата стратегија на раст и развој, успешно го заврши купувањето на друштвото АЛТА Склади и влезе на македонскиот пазар на пензиски осигурувања. Триглав Осигурување Скопје, кој е дел од Групацијата Триглав, во првиот квартал од 2019-та година работеше добро во својата основна дејност и ја зачува лидерската позиција на македонскиот пазар на неживотно осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Дружба со Винко!

Објавено

на

Вашето дете е Вашата најголема среќа, а неговото здравје е Ваша најголема грижа! Заштитата на здравјето на Вашето дете е една од најголемите финансиски одлуки што некогаш ќе ги направите во животот. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Членовите на Управниот одбор на Осигурување Македонија добија нов мандат

Објавено

на

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје – Виена Иншуренс Груп преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Управниот одбор на Друштвото. (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange