Connect with us

Лични финансии

Електронско банкарство: зошто да го одберам?

Објавено

на

После напорен работен ден сигурно не сакате да чекате на ред во банка за да платите сметки. Електронското банкарство ви го решава овој проблем и овозможува многу дополнителни бенефиции. Сега постојат опции каде можете да плаќате од дома или од канцеларија. Електронското банкарство ви овозможува да заштедите пари, време и дури и околината. 

Основните бенефиции од електронското банкарство се:

  1. Елктронското банкарство има помали провизии поради помалите трошоци на банките.
  2. Банката ви е достапна 24/7, што значи не мора да брзата бидејќи ќе затвори и ќе ги користите нивните услуги кога вие ќе посакате.
  3. Можете да го автоматизирате штедењето на пари.
  4. Имате корисничка поддршка кога и да посакате.
  5.  Секогаш сте во допис со банкарот, па ако ви го украдат новчаникот можете побрзо да реагирате.

Но, иако е одлично електронското банкарство, треба сепак да си дадете одговор на неколку прашања, за да знаете дали е тоа вистинскиот избор за вас.

  1. Дали сакате да одите во филијала и да зборувате со банкарот додека се не ви се разјасни за услугата која ја користите? Ако одговорот е да, размислете за филијала.
  2. Не можете да одвоите време и да чекате во ред со уште 200 луѓе? Ако одговорот е да, размислете за електронско банкарство.
  3. Дали трансакциите и услугите кои ги користите се компницирани и бараат чести интеракции со банкарот? Ако одговорот е да, размислете за филијала.

Како што можете да видите, ваша е одлуката дали ќе користите електронско банкарство или не. Имајте на ум само дека ако удобноста и трошоците ви се приоритет, треба дефинитивно да користите електронско банкарство.

 

Лични финансии

10 добро платени работни места со скратено работно време

Објавено

на

Живот значи да се живее. Постојат добар број на работни места со скратено работно време каде што се плаќа доволно за да се живее удобно и да се има некое екстра време за всушност уживате во себе. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Дали би ги довериле своите финансии на Google и Amazon наместо на банките?

Објавено

на

Речиси 60% од американските банкарски клиенти ќе размислат да ги пренесат своите пари на сметки што ги нудат познати компании, како што се интернет-продавниците, пребарувачите или продавниците со големи кошнички, иако немаат искуство со финансиски услуги, според една нова студија спроведена од Центарот за дигитална иднина на USC Annenberg – Школа за комуникација и новинарство. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

3 митови за кредитните картички во кои сите веруваме

Објавено

на

Кредитните картички, како и секој финансиски производ, изгледа дека создаваат одредена количина на анксиозност кај луѓето. Постојат митови и гласини кои се раширени околу тоа како да се потрошат пари со кредитна картичка и кога да се исплатат. За жал, некои од овие митови за кредитни картички може да му предизвикуваат на вашиот паричник – и вашиот кредитен рејтинг – повеќе штета отколку добро. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange