Connect with us

Домашни банки

Експозитурата на Комерцијална банка во East Gate Mall ви посакува добредојде со бесплатни услуги за правни лица

Објавено

на

Новата и модерна експозитура на Комерцијална банка во трговскиот центар East Gate Mall на 29.10.2021 година ги отвора вратите за клиентите со понуда на бесплатни услуги за правни лица и на најсовремени дигитални финансиски услуги за врвно корисничко задоволство. Комерцијална банка им овозможува денарски платен промет без надомест до 31.12.2021 година на правните лица што ќе отворат трансакциска сметка токму во експозитурата во East Gate Mall. Дополнително, правните лица ќе можат, исто така, да уплаќаат и дневен промет без никаков надомест во текот на целиот работен ден до крајот на годината.

Експозитурата на Комерцијална банка на приземјето во East Gate Mall е единствената во молот каде 24/7 ви е достапен дигитален сервисен центар за вршење готовински уплати, исплати и менувачки трансакции на банкомат, плаќање сметки за јавни услуги, подигнување извод од трансакциска сметка.

На сите корисници новоотворената експозитура на Комерцијална банка им овозможува брзо, лесно и ефикасно извршување на финансиските трансакции. Шалтерите во експозитурата се на располагање на клиентите од понеделник до петок, од 9 до 18 часот, и во сабота од 9 до 14 часот и нудат денарски и девизен платен промет, менувачко работење и Western Union, кредитирање физички лица и микрокредити за правни лица, банкарски картички, ПОС терминали и електронска трговија, одобрување дозволено пречекорување, осигурување, пензиски шеми, продажба на удели во КБ Публикум.

Анализи

БАНКАТА НА ГОДИНАТА ОСТВАРИ РЕЗУЛТАТ КОЈ ГО ОПРАВДУВА ОВОЈ ЕПИТЕТ – Комерцијална банка оствари фантастична добивка од 37,5 милиони евра во 2021 година!

Објавено

на

Во периодот од 01.01-31.12.2021 година Комерцијална банка АД Скопје од своето работење оствари добивка пред оданочување во износ од 2.504,6 милиони денари наспроти 2.067,1 милиони денари во 2020 година, што претставува пораст од 21,2%. Планираната добивка за анализираниот период е реализирана со 127,1%. Данокот на добивка во 2021 година изнесува 200,3 милиони денари, а нето-добивката за годината изнесува 2.304,3 милиони денари, или 20,5% повеќе во однос на минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Очекувања на менаџментот на СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ за случувањата во банкарскиот сектор во 2022 година

Објавено

на

На почетокот на тековната 2022 година, се обраќаме до банките во Република С.Македонија со цел објавување на очекувањата на водечките банкари во нашата земја од аспект на предизвиците со кои ќе се соочат Банките во периодот што следи. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка веќе втор ден предвремено ги исплаќа јануарските пензии

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите почитувани корисници дека почнувајќи од 26.01.2022 (среда), во тек е предвремената исплата на јануарските пензии за пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Популарно