Connect with us

Компании

Еко-иницијатива на Македонски Телеком – Заедно за заштита на животната средина

Објавено

на

Македонски Телеком почнува еко-иницијатива за заштита на животната средина на 18 март, светскиот ден на рециклирањето. Целта на оваа иницијатива, во која ќе учествуваат и корисниците, е заедно да придонесеме кон намалувањето на електронскиот отпад и обновата на зелените површини во опожарените региони.

Еко попуст за рециклирање

Во сите Телеком продавници ќе се собираат старите електронски уреди и ќе се рециклираат во партнерство со Нула Отпад. За секој стар електронски уред корисниците добиваат еко попуст од 2.000 денари за купување на нов 5G смартфон. Промоцијата важи за сите постојни и нови постпејд корисници со склучување нов или обновa на договор во Доверба 24 или со Фамилијарен буџет, во период од 90 дена од денот на враќањето на стариот уред. Еко попустот може да го искористат и корисниците коишто имаат активен Договор за Фамилијарен буџет во моментот на нарачка на нов уред. Телефоните за кои важи промоцијата ќе бидат соодветно означени во онлајн продавницата на Телеком. Попустот ќе се активира автоматски при купување нов 5G мобилен телефон и може да се искористи еднаш во период од 18 месеци.

Обнова на зелените површини

Климатските промени сè почесто доведуваат до еколошки катастрофи коишто се случуваат и во нашата земја. Екстремните пожари последните неколку години опустошија голем дел од зелениот појас и упатија повик на кој треба да се одговори со конкретна активност. Паралелно со собирањето на електронскиот отпад почнува и иницијатива за пошумување. Телеком ги поттикнува  корисниците масовно да ги враќаат старите електронски уреди. За првите 1000 вратени стари уреди, ќе се засадат 1000 дрвја во опожарените региони.

На овој начин, освен во намалување на електронскиот отпад, корисниците активно учествуваат и во обновата на шумите. Целта на оваа иницијатива е заедно да делуваме за намалување на штетното влијание врз природата и да создадеме поздрава животна средина и подобра иднина за сите.

Повеќе информации за иницијативата, еко-попустот и листата на телефони можете да најдете на следниот линк.

Компании

Претставување на словенечките работодавачи во Скопје

Објавено

на

Во соработка со Амбасадата на РС во Скопје, на 7 и 8 јуни, од 10 до 17 часот организираме претставување на словенечките работодавачи во Скопје (хотел Хилтон) и во Битола (Културно-информативен центар – Офицерски дом). Миграцијата на работната сила станува се повеќе дел од нашето секојдневие. Прогнозите велат дека бројот на странски работници ќе продолжи да расте и во иднина. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Вилма Учета Дузлевска на нова меѓународна позиција во рамки на Групацијата Триглав

Објавено

на

По петнаесетина години поминати во осигурителниот сектор во земјава, од кои дванаесет на главна извршна позиција, Вилма Учета Дузлевска заминува од кормилото на Триглав Осигурување Живот. Надзорнот Одбор на Триглав Осигурување со седиште во Република Хрватска ја назначи Учета Дузлевска за Претседател на Управниот Одбор, а позицијата ќе ја извршува по добивање на потребните согласности од страна на хрватските надлежни тела. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во примената на ИТ технологиите во областа на финансии и банкарство со Штедилница Можности. (more…)

Продолжи со читање

Популарно