Connect with us

Домашни банки

Еко акција на вработените во Комерцијална банка – засадени 5.000 шумски садници

Објавено

на

Климатските промени бараат реакција сега и веднаш. Пустошот што им се случи на шумските предели во источниот дел на државата, кои летово беа зафатени од катастрофални пожари, ги натера вработените во Комерцијална банка да излезат на терен и да засадат 5.000 шумски садници на соодветни предели кои бараа итно пошумување.

Еко-акцијата беше организирана од Синдикалната организација при Комерцијална банка, во соработка со Координативното тело за општествена одговорност на Банката. Млади дрвја беа посадени на површина определена од ЈП „Национални шуми” и ПШС „Шумарство” – Св. Николе, која се наоѓа на околу седум километри од Свети Николе. Во самата акција учествуваа и вработени во ПШС “Шумарство”, како и локални жители.

Од Комерцијална банка веруваат дека ова ќе биде нивни значаен придонес во зачувување на животната средина затоа што здравјето и квалитетот на животот се подеднакво важни на сите. Од банката се надеваат дека со оваа акција ќе придонесат и за подигање на општествената свест за потребата од поголема грижа и проактивност за заштита на природата. Впрочем – ПОЛЕСНО Е ЗАЕДНО.

Домашни банки

УНИБанка со голема поволност за сите нови клиенти

Објавено

на

УНИБанка пред неполн месец ја отвори својата нова експозитура која е лоцирана во скопската населба Капиштец. Ова е дел од сеопфатаната стратегија за проширување на мрежата на Банката со што таа станува се подостапна за своите клиенти, за физичките и за правните лица. Новата експозитура се наоѓа на улицата Народен фронт број 17 и впрочем е 32 експозитура на УНИБанка во земјава. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

БАНКАТА НА ГОДИНАТА ОСТВАРИ РЕЗУЛТАТ КОЈ ГО ОПРАВДУВА ОВОЈ ЕПИТЕТ – Комерцијална банка оствари фантастична добивка од 37,5 милиони евра во 2021 година!

Објавено

на

Во периодот од 01.01-31.12.2021 година Комерцијална банка АД Скопје од своето работење оствари добивка пред оданочување во износ од 2.504,6 милиони денари наспроти 2.067,1 милиони денари во 2020 година, што претставува пораст од 21,2%. Планираната добивка за анализираниот период е реализирана со 127,1%. Данокот на добивка во 2021 година изнесува 200,3 милиони денари, а нето-добивката за годината изнесува 2.304,3 милиони денари, или 20,5% повеќе во однос на минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Очекувања на менаџментот на СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ за случувањата во банкарскиот сектор во 2022 година

Објавено

на

На почетокот на тековната 2022 година, се обраќаме до банките во Република С.Македонија со цел објавување на очекувањата на водечките банкари во нашата земја од аспект на предизвиците со кои ќе се соочат Банките во периодот што следи. (more…)

Продолжи со читање

Популарно