Connect with us

Форекс

Европските берзи во пораст на почетокот на денешното тргување

Објавено

на

Главните индекси на водечките европски берзи пораснаа на почетокот на денешното тргување и покрај големиот број неизвесности со кои се соочува глобалната и европската економија.

На лондонската берза индексот „FTSE 100″ се зголеми за 0,48 проценти на 7.052,51 поен.

Во Франкфурт, „DAX” порасна за минимални 0,07% на 12.292,21, додека пак париски „СAC 40″ порасна за 0,48 проценти на 5.817,51.

Форекс

Македонска берза стана полноправна членка на Федерацијата на Евроазиски берзи (FEAS)

Објавено

на

На седницата на Одборот на Федерацијата на Евроазиски берзи, одржана на 28.10.2022 година, одобрен е приемот на Македонска берза АД Скопје како полноправна членка на Федерацијата. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Доларот се повеќе ја зголемува својата вредност – Колку чини во моментов?

Објавено

на

Во центарот на светските случувања е растот на американскиот долар и глобалните каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Доларот со секој нов ден ја зголемува својата вредност!

Објавено

на

На девизниот пазар вредноста на доларот во однос на кошницата валути се движи блиску до највисоките нивоа во последните 20 години. (more…)

Продолжи со читање

Популарно