Connect with us

Домашни банки

Драган Тевдовски и официјално стана член на Надзорниот одбор на УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката.

„Ве известуваме дека Гувернерката на НБРСМ, со решениe бр.15-780/9 од март 2020 година, издаде претходна согласност за именување на г-дин Драган Тевдовски за член на Надзорниот одбор на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје. Согласноста е издадена за период од 4 (четири) години, сметано од денот на приемот на Решението.” – се вели во соопштението на Банката.

Досега, Надзорниот одбор на УНИБанка го сочинуваа:

  • Светозар Александров Попов – Претседател на Надзорен одбор
  • Ралица Иванова Богоева – Заменик-претседател на Надзорен одбор
  • Јанко Ангелов Караколев – Член на Надзорен одбор
  • Константин Илијчов Арнаудов – Член на Надзорен одбор
  • Николај Сергеевич Драгомирецки – Независен член на Надзорен одбор

Домашни банки

ИутеКредит со навремена уплата на данок на добивка од 7,7 милиони денари

Објавено

на

Финансиското друштво Иуте Кредит Македонија со своето две и пол годишно постоење и делување на македонскиот пазар настојува да придонесе во економијата и ликвидноста на државата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка АД Скопје однапред плати аконтации за данок на добивка за 2020 година во износ од 10,5 милиони денари

Објавено

на

Во услови на справување со актуелната сериозна опасност од ширењето на Ковид-19 (корона вирусот) во нашата земја, поддржувајќи ги препораките и мерките на Владата, ТТК банка АД Скопје денес изврши предвремено плаќање на вкупните месечни аконтативни обврски за данок на добивка за 2020 година во износ од 10.460.780 денари. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Јавна понуда од НЛБ Банка за промена на договорните услови за кредитни производи за клиенти – физички лица

Објавено

на

Со цел полесно надминување и ублажување на негативните ефекти предизвикани од пандемијата на COVID-19, НЛБ Банка објави ПОНУДА за поддршка на сите свои клиенти, физички лица преку посебни услови за олеснување на отплатата на сите кредитни изложености. (more…)

Продолжи со читање

Популарно