Connect with us

Кредити

Дополнителни 100 милиони евра преку ИЕБ за компаниите со камата до 3,2%

Објавено

на

Владата ќе обезбеди нови 100 милиони евра од Европската инвестициска банка за финансирање мали и средни претпријатија.

На денешната владина седница е разгледана и усвоена информацијата во врска со потребата од обезбедување дополнителни 100 милиони евра средства за нова, петта кредитна линија од Европската инвестициска банка за финансирање мали и средни претпријатија“, соопштија од владата.

На седницата било укажано на Македонската банка за поддршка на развојот во преговорите со комерцијалните банки да се заложи цената на каматата да не надмине 3,2 проценти за крајните корисници.

Кредити

Прекрасно е да си дома!

Објавено

на

Купувањето сопствен дом, а дотолку повеќе ако е прв, можеби е една од најголемите финансиски одлуки што некогаш ќе ги направите. Тоа може да биде помалку и застрашувачко, особено во оној момент кога ќе помислите на кој начин би дошле до неопходниот буџет. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Потрошувачки кредити – Баш како што сакаш!

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 11.03.2019 до 31.05.2019 година води промотивна кампања за сите кредити за физички лица. Во рамки на промотивната понуда, Банката меѓу другото, нуди нови потрошувачки кредити со пониски каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Станбени кредити – Твој дом, твој избор!

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 11.03.2019 до 31.05.2019 година води промотивна кампања за сите кредити за физички лица. Во рамки на промотивната понуда, Банката меѓу другото, нуди нови станбени кредити со пониски каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange