Connect with us

Домашни банки

Донација на компјутери од ТТК Банка за ООУ „Киро Глигоров“ – Скопје

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје донираше 8 компјутери со придружна опрема за децата од ОOУ „Киро Глигоров“ – Скопје. Во согласност со потребите на училиштето, компјутерите сe наменети за опремување на кабинетот по информатика. Донацијата е дел од стратегијата на Банката за спроведување општествено одговорни практики за доброто на заедницата. 

‘’Информатичката технологија денес е од витално значење за образованието. Целта на оваа донација е да им овозможиме на децата соодветни услови за унапредување на дигиталните вештини. Веруваме дека ќе им помогнеме поефикасно да ги стекнуваат новите знаења онлајн, бидејќи образованието е процес што нема алтернатива. На овој начин Банката ја продолжува поддршката во развојот и едукацијата на децата и дава свој придонес за надминување на ограничувањата.” – изјави претседателот на Управниот одбор на ТТК Банка АД Скопје проф. д-р Драгољуб Арсовски.

Благодарение на донираните компјутери, учениците ќе ја започнат следната учебна година подготвено, со функционален компјутерски кабинет. Директорката на ООУ „Киро Глигоров“ – Скопје се заблагодари на ТТК Банка АД Скопје за донацијата и за покажаната хуманост. 

Донацијата на ТТК Банка АД Скопје ќе овозможи непречена секојдневна работа. Учениците и наставничкиот кадар ќе можат квалитетно да ги реализираат секојдневните планирани дигитални содржини, да користат онлајн образовни материјали и алатки достапни на интернет. Освен во наставата, компјутерите ќе се користат и во сите воннаставни активности и проекти коишто се особено важни за афирмацијата на училиштето, на локалната заедница и на градот.“ – изјави директорката на ООУ „Киро Глигоров“ Билјана Билбиловска.

ТТК Банка АД Скопје, во улога на општествено одговорна компанија, и во иднина ќе продолжи со активна поддршка на проекти за развој на заедницата.

Депозити

Колку заштедивте летово? Сега е моментот – 2% фиксна каматна стапка за орочени депозити во ПроКредит Банка

Објавено

на

Летната сезона е момент кога сакаме да се релаксираме, кога трошоците ни се предвидени за уживање, но секогаш е добредојдено да испланирате и сигурна заштеда за иднината! (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

„Поетска ноќ во Велестово“ по 34-ти пат со поддршка од Комерцијална банка

Објавено

на

Комерцијална банка е долгогодишен пријател и поддржувач на македонското културно творештво со цел не само негово промовирање, туку и негување и создавање идни културни дејци. Во духот на оваа општествено одговорна мисија, Банката и оваа година го поддржа одржувањето на манифестацијата „Поетска ноќ во Велестово”. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

„За повеќе детски насмевки“ – нова заедничка соработка на Шпаркасе Банка и СОС Детско село

Објавено

на

По повод 19 август – Светскиот ден на хуманоста, Шпаркасе Банка ја најавува новата соработка со својот долгогодишен партнер – СОС Детско село и заедничката кампања под мотото „За повеќе детски насмевки“, која ја пренесува силната порака за моќта на поврзувањето и градењето силни врски на доверба и поддршка, кои му се потребни на секое дете за да прерасне во силна индивидуа. (more…)

Продолжи со читање


Популарно