Connect with us

Осигурување

Домаќинско осигурување од Халк Осигурување со 25% попуст за вработени во здравствени установи и МВР

Објавено

на

Во услови на пандемија со вирусот Ковид-19, кога целиот товар паѓа врз здравствените работници, но и на вработените во МВР, Халк Осигурување одлучи да им се заблагодари на хероите од првите борбени редови, кои се грижат за нашето здравје и безбедност, обезбедувајќи 25 проценти попуст на полиса за домаќинско осигурување за сите вработени во здравствени установи и МВР!

Водени од мотото: „Додека вие се грижите за нашето здравје и безбедност, ние сме тука да се грижиме за сигурноста на вашиот дом”!, Халк Осигурување го овозможи попустот за вработените во здравствени установи и МВР, коj ќе трае до 15.11.2020 година.

Осигурувањето на домаќинството е една од најважните полиси која секој би требало да ја обезбеди. Домот претставува животна инвестиција и за да го заштитите и да ја зачувате сигурноста, препорачливо е да поседувате домаќинско осигурување.

Домаќинско осигурување на Халк Осигурување ги покрива следниве осигурени опасности – ризици:

Основни ризици

  • Пожар
  • Удар од гром
  • Експлозија
  • Излевање на вода од водоводна и канализациона инсталација
  • Луња
  • Град
  • ПУдар со сопствено моторно возило во осигуран објект
  • Манифестација и демонстрација
  • Паѓање на воздушни летала
  • Провална кражба и разбојништво
  • Трошоци за нужно сместување во случај на тотална штета

Дополнителни ризици

 • Поплава, порои и високи води; Лизгање и одронување на земјиште; Снежна лавина; Земјотрес, Кршење на стакло.

Со полисата за осигурување на домаќинството може да се обезбеди надомест на загубата, доколку домот (стан, куќа, викендица, деловен простор…) е оштетен, мебелот и покуќнината се украедни, некој е повреден или е потребно привремено сместување.

Преземањето на оваа содржина не е дозволена без согласност од Редакцијата на Банкарство.мк

Осигурување

Сава пензиски фонд и Сава пензија плус примија приливи од камати и дивиденди од компании како Henkel AG & CO KGAA; Basf SE; Rоyal Dutch Shell PLC-A SHS, Bank Of America Corp.

Објавено

на

Средствата на членови на пензиските фондови се инвестираат во најразлични финансиски инструменти дома и во странство се со цел остварување на соодветен принос кој се распределува пропорционално на сметките на сите членови. Токму затоа од Сава пензиско друштво редовно ги информираат членовите на пензиските фондови Сава пензиски фонд и Сава пензија плус за пристигнатите приливи по основ на дивиденди и камати. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Еуролинк Осигурување АД Скопје оствари добивка од 1,9 милиони денари во 2019 година

Објавено

на

Еуролинк Осигурување АД Скопје преку Македонска Берза објави ревидиран финансиски извештај за периодот 01.01.-31.12.2019 година. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Дивиденди од Intel corporation, Wells Fargo&Co, како и камати од државни обврзници и депозити во домашни банки пристигнаа на сметките на пензиските фондови управувани од Сава пензиско друштво а.д. Скопје

Објавено

на

Управувајќи со средствата на идните пензионери, Сава пензиско друштво има за цел да обезбеди сигурна иднина на своите членови. Со инвестирање на средствата се остварува принос преку кој се менува вредноста на пензиските заштеди. На овој начин Друштвото се стреми да обезбеди оптимална пензија за идните пензионери. (more…)

Продолжи со читање

Популарно