Connect with us

Домашни банки

Директорите на Комерцијала банка во поход по акциите на Банката – по Костов, сега и Илоски купи 1.000 акции!

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје ја известува јавноста преку соопштение на Македонска берза дека г-н Илија Илоски, Главен оперативен директор и член на Управниот одбор, се стекна со 1.000 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје.

Оваа информација доаѓа по веста дека и г-н Хари Костов, Главниот извршен директор и Претседател на Управниот одбор на Комерцијална банка АД Скопје, се стекна со 1.000 обични акции издадени од Банката.

Со новите инвестиции од по 1.000 купени акции од Банката со која раководат, г-н Хари Костов и г-н Илија Илоски се повеќе го зголемуваат својот акционерски капитал во Комерцијална банка АД Скопје, каде што вкупниот број на акции во моментов изнесува 2.279.067 обични акции со право на глас, а вредноста на една акција изнесува 7.789,27 денари.

Домашни банки

Намалување на каматните стапки на Халкбанк на кредити за физички лица

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје изврши намалување на каматните стапки на потрошувачкиот и хипотекарниот кредит наменети за физички лица и понуди атрактивни услови за станбениот кредит. Овие услови ќе важат во промотивен период  до 31 декември 2023 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

„ФИКСНО СИ Е ФИКСНО“ – станбен и потрошувачки кредит на Шпаркасе Банка со фиксна каматна стапка

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје посветено работејќи на визијата да биде прв избор на клиентите и водечка банка по квалитет на услугa, стартува со нови атрактивни понуди за сите клиенти, со најповолни услови. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка ќе овозможи тргување со акции без провизија на „Инвеститорскиот ден“ на Македонската берза

Објавено

на

Комерцијална банка и оваа година ќе им овозможи на граѓаните еден ден да купуваат или да продаваат акции на Македонската берза без плаќање провизија за брокерски услуги. Со ова Банката ќе даде свој придонес за успешна реализација на четвртиот по ред „Инвеститорски ден“ на Македонската берза, што ќе се одржи на 13.09.2023 година (среда). (more…)

Продолжи со читање

Популарно