Connect with us

Лични финансии

Дигитален корисник – најголем фан на банкарската технологија

Објавено

на

Дури и додека апликациите за мобилно банкарство продолжуваат да ги заменуваат секојдневните трансакции, 88% од возрасните во Америка сметаат дека сеуште им е потребна физичка локација за да ги завршат банкарски потреби.

Изненадувачки, ако се постави прашањето колку е важна филијалата на физичка банка пет години од сега, чувството останува доследно – со 84% велејќи дека физичката филијала сепак ќе биде важна. Додека банкарските канали ќе продолжат да се менуваат или подобруваат со текот на времето.

Промените доаѓаат полека, но исто така ќе има зголемување на мобилната и апликативната употреба. Ова не е изненадувачки, бидејќи повеќе од 75% од Американците на возраст од 18 до 44 години сметаат дека мобилната функционалност е најважна за денешната банкарска околина.

Со оглед на тоа што потрошувачите и понатаму ги прифаќаат дигиталните технологии за поедноставување на секојдневните задачи, потрошувачите сакаат способност да комуницираат во движење и на свој распоред преку смартфон и онлајн понуди, како и можност да имаат ангажмани лице-в-лице за посложени прашања како што се инвестиции и хипотеки. Иднината на банкарството лежи во вистинската мешавина – филијала и технологија – овозможувајќи вистинско повеќеканалско искуство.

Па, како реагира банкарската индустрија?

Индустријата се обидува да го подобри искуството на клиентите со поедноставување на дизајнот, отстранување на долгите редици во филијалите, интегрирање на нови технологии и обиди за воведување на повеќе потрошувачи во алтернативни дигитални канали за испорака.

Лични финансии

Кредитна картичка – дар или проклетство?

Објавено

на

Кога работите да ја изградите или обновите вашата кредитна историја, како користите кредитна картичк е најважно пред сè. Важно е да го користите кредитот на вистинскиот начин да се изгради и одржува добар кредитен рејтинг. За жал, кредитни картички не доаѓаат со прирачник што ви кажува како да ги користите одговорно. Можеби веќесте научиле на потешкиот начин за опустошувачките ефекти од злоупотребата на кредитот, но никогаш не е предоцна да се започне одново. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Дали и колку вештачката интелигенција ќе ги промени финансиските услуги?

Објавено

на

Ако прашате кој било технолошки фан да ги наведе омилените иновации, голема е веројатно дека на врвот на листата да се најде вештачка интелигенција (Artificial Intelligence). (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Како да си ги платите сметките како Freelancer?

Објавено

на

Постојат многу одлични работи за freelance живот. Ти си свој шеф, имаш флексибилен распоред, и не мора да седиш со часови на состаноци кои би можеле да бидат покриени во брза е-пошта. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange