Connect with us

Домашни банки

ДИВИДЕНДА: Комерцијална банка ќе дели дивиденда од 180 денари по акција

Објавено

на

Комерцијална банка, преку повикот за Годишно собрание ја објави предлог – одлуката за употреба и распоредување на нераспределената добивка до 31.12.2017 година, донесена од Надзорниот одбор на Банката на 27.02.2018 година.

Дивидендата за 1 (една) обична акција ќе изнесува 180 денари, односно 18% во однос на номинална вредност од 1.000 денари.

Собранието на акционерите на Комерцијална банка АД Скопје ќе се одржи на 04.04.2018 година, а датумот на евиденција според кој ќе се определи листата на акционери кои имаат право на дивиденда за 2017 година, е 19.04.2018 година.

Последен ден на тргување со право на дивиденда за 2017 година е 17.04.2018 година. Прв ден на тргување без право на дивиденда за 2017 година е 18.04.2018 година. Исплатата на дивиденда за 2017 година ќе започне на 30.04.2018 година. Дивидендата за 2017 година ќе се исплатува во готово.

Годишното собрание на Комерцијална банка АД Скопје ќе се одржи на 04.04.2018година (среда), со почеток во 12.00 часот, во Скопје, во Сити Мол, (ул. Љубљанска бр.4), на II кат, во Сала број 4 –  „Комерцијална банка“.

 

Домашни банки

Комерцијална банка се придружи на најголемото хумано движење во светот „Pay it Forward“

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје како општествено одговорна компанија се придружи на иницијативата на женската хуманитарна организација Inner Wheel Club Skopje Europea, која од минатата година е промотор на светското движење „Pay it Forward“ (Продолжи понатаму). Целта на движењето е да се поттикнат повеќе од 10 милиони чинови на добрина во светски рамки! (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка а.д Битола со нови престижни награди и меѓународни признанија од реномираниот магазин ,,Global Banking & Finance’’

Објавено

на

Светски познатиот, реномиран финансиски магазин ,,Global Banking & Finance’’ на Стопанска Банка АД Битола по трет пат и ги додели наградите за најдобра банка за работа со физички лица и најдобра банка за работа со правни лица за 2017 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка АД Скопје со значителен учинок кон добивката на НЛБ Групацијата од 225,1 милиони евра и добитник на Europe Banking Awards

Објавено

на

НЛБ Групацијата четврта година по ред бележи континуирано зголемување на нето добивката, при што во 2017 година има остварено рекордна нето добивка од 225,1 милиoни евра што претставува зголемување за 105% во однос на претходната година.  (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange