Connect with us

Домашни банки

ДЗЛП: Предложените измени на Законот за банки не се усогласени со Законот за заштита на личните податоци

Објавено

на

Дирекцијата за заштита на личните податоци дала негативно мислење за Законот со кој УЈП ќе ги проверува банкарските сметки на граѓаните. Предложените законски решенија, велат од Дирекцијата, не се во согласност со начелата за заштита на личните податоци од Законот за заштита на лични податоци.

-За да може да се пристапи кон изменување и дополнување на Законот за банките и креирање на нормативни решенија кои ќе се однесуваат на доставување на податоците од банките до Управата за јавни приходи ќе треба претходно да се создадат законски предуслови во материјалниот закон – Законот за Управа за јавни приходи, со кои ќе се утврдат заштитни мерки и други мерки за заштита на правата и слободите на субјектите на личните податоци во согласност со одредбите од Законот за заштита на личните податоци, се вели во соопштението од Дирекцијата.

Домашни банки

НЛБ Потрошувачки кредити – Баш како што сакаш!

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 11.03.2019 до 31.05.2019 година води промотивна кампања за сите кредити за физички лица. Во рамки на промотивната понуда, Банката меѓу другото, нуди нови потрошувачки кредити со пониски каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД-Скопје врши промена за водење сметки на пензионери

Објавено

на

Стопанска банка АД-Скопје ги известува своите клиенти дека, почнувајќи од 01.04.2019 ќе изврши промена на надоместокот за месечно водење на трансакциски и штедни сметки на пензионери. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Станбени кредити – Твој дом, твој избор!

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 11.03.2019 до 31.05.2019 година води промотивна кампања за сите кредити за физички лица. Во рамки на промотивната понуда, Банката меѓу другото, нуди нови станбени кредити со пониски каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange