Connect with us

Домашни банки

Дејан Кнезовиќ нов член на Надзорниот одбор на УНИБанка

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката.

“Ве известуваме дека Гувернерката на НБРСМ, со решениe бр.15-24154/3 од 23 септември 2021 година, издаде претходна согласност за именување на г-дин Дејан Кнезовиќ за независен член на Надзорниот одбор на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје. Согласноста е издадена за период од 4 (четири) години, сметано од денот на приемот на Решението., се вели во соопштението на УНИБанка АД Скопје.

Во моментов, Надзорниот одбор на УНИБанка АД Скопје го сочинуваат:

  • Светозар Попов – Претседател на Надзорен одбор
  • Ралица Иванова Богоева  Заменик претседател на Надзорен одбор
  • Јанко Караколев – Член на Надзорен одбор
  • Константин Арнаудов – Независен член на Надзорен одбор
  • Николај Сергеевич Драгомирецки  – Независен член на Надзорен одбор
  • Дејан Кнезовиќ – Независен член на Надзорен одбор

Домашни банки

Намалување на каматните стапки на Халкбанк на кредити за физички лица

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје изврши намалување на каматните стапки на потрошувачкиот и хипотекарниот кредит наменети за физички лица и понуди атрактивни услови за станбениот кредит. Овие услови ќе важат во промотивен период  до 31 декември 2023 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

„ФИКСНО СИ Е ФИКСНО“ – станбен и потрошувачки кредит на Шпаркасе Банка со фиксна каматна стапка

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје посветено работејќи на визијата да биде прв избор на клиентите и водечка банка по квалитет на услугa, стартува со нови атрактивни понуди за сите клиенти, со најповолни услови. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка ќе овозможи тргување со акции без провизија на „Инвеститорскиот ден“ на Македонската берза

Објавено

на

Комерцијална банка и оваа година ќе им овозможи на граѓаните еден ден да купуваат или да продаваат акции на Македонската берза без плаќање провизија за брокерски услуги. Со ова Банката ќе даде свој придонес за успешна реализација на четвртиот по ред „Инвеститорски ден“ на Македонската берза, што ќе се одржи на 13.09.2023 година (среда). (more…)

Продолжи со читање

Популарно