Connect with us

Лични финансии

Ден со СИМОН СИНЕК: Поврзаноста на конзистентноста и лидерството

Објавено

на

Докажи дека си ја сакаш сопругата. Бидејќи кога ја имаш запознаено не си ја сакал. Сега ја сакаш. Можеш ли да кажеш кој ден си ја засакал? Не, невозможо е. 

Исто е и со лидерството, станува збор за конзистентност и транзиција.

Кога одиш на вежбање и после вежбање се погледнеш во огледало нема да забележиш ништо. Исто и следниот ден! Јасно е дека нема резултат и се откажуваме. Што ќе се случи доколку вежбате 9 часа? Ништо! Но, доколку сте конзистентни и вежбате секој ден по 20 минути, не знам точно кој ден но за една година сигурно ќе имате резултати.

Мора да ги миеш забите секој ден по две минути. Што прави миење заби две минути? Ништо! Освен, ако тоа не го правиш секој ден.

Целосното видео погледнете го во продолжение:

 

Со цел квалитетно исполнување на денот поминат во домашна изолација, Банкарство.мк ви презентира серија едукативни и мотивациски текстови и видеа со Симон Синек. Оваа активност ја реализираме како дел од мерките и препораките за заштита од Ковид-19.

Лични финансии

Неколку совети за заштеда на пари

Објавено

на

Со штедењето на пари може да се изгради мало богатство кое ќе биде од голема помош во иднина. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Портфолио менаџерите во Генерали Инвестментс со коментар за тековните случувања кои влијаат врз пазарот на капитал

Објавено

на

Портфолио менаџерите во Генерали Инвестментс составија резиме за тековните случувања кои влијаат врз пазарот на капитал и актуелни совети за инвеститорите. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Бизнис бар: Во умот на успешните бизнисмени

Објавено

на

Секој од нас се стреми кон успех, но некои цели потешко се постигнуваат од други. Доколку сте сопственик на бизнис, тогаш знаете дека ова е комплексно поле, полно со неочекувани пресврти и безброј предизвици. Природно е првиот инстинкт да ни биде да пробаме сами да ги решиме проблемите, но нашето его понекогаш може повеќе да ни наштети отколку што ќе ни помогне. (more…)

Продолжи со читање

Популарно