Connect with us

Осигурување

Ден на осигурување: Што претставува животното осигурување?

Објавено

на

Шансата за ризик секогаш постои. Доколку се прашувате некогаш што вие можете да направите за да се заштитите од тој ризик и да ги ублажите последиците кои истиот ги носи со себе веројатно единствениот одговор на кој помислувате е токму осигурувањето.

Според светската практика сите ние сме запознаени со два главни видови на осигурување – животно и неживотно. Ставајќи особен акцент на животното осигурување накратко ќе ги објасниме неговите главни карактеристики.

Зошто треба да размислите околу животното осигурување?  

Главната цел на секоја политика на осигурување е токму заштитата на вашето семејство, вашите најблиски и сакани од ризикот од финансиската несигурност која би ги очекувала во случај вам да ви се случи нешто непосакувано. Едноставно, животното осигурување е тука за најтешките моменти да не бидат уште потешки туку да помогне и да овозможи потребни финансиски средства. Во случај на смрт, доколку имате брачен другар со кој што имате деца, сте го дале станот под хипотека бидејќи ви требале пари за одредени вложувања, имате сметки за кредитни картички и слични други трошоци (долгови) би размислиле ли во случај на ваша смрт дали тие ќе имаат доволно пари да ја задржат куќата, да го платат школувањето или да го исплатат долгот на вашите картички кој сте го оставиле? Сте размислиле ли како би било сиот тој товар да го префрлите на вашето семејство?

Се разбира дека би сакале да ги заштитите и да ги ослободите од дополнителни проблеми во и така веќе тешките моменти.

Овој инструмент со многуте свои функции и целокупната флексибилност гледајте го како алатка во вашето финансиско планирање. Освен што може да се користи за плаќање на сите трошоци после вашата смрт и покривање на сите долгови, тоа може да послужи и како замена на приходот, односно, обезбедување на вашиот брачен другар и вашето семејство со поголемо чувство на финансиска сигурност.

Да сумираме, осигурувањето на живот е договор помеѓу носителот на полисата за осигурување и осигурувачот, каде што осигурувачот ветува дека ќе плати назначена сума на пари (финансиски надоместок) по смртта на осигуреното лице (најчесто истото е носител на полисата), во замена на премијата која ќе ја плаќа осигуреното лице во текот на неговиот живот. Различните договори за животно осигурување може да варираат во одредени граници и во зависност од истите, други настани како што се различни болести исто така може да предизвикаат плаќање. Носителот на полисата плаќа премија, редовно на рати или како една целосна сума, според договор.

Политиките за живот се правни договори и условите на договорот ги опишуваат ограничувањата на осигурените настани. Специфичните исклучоци често се запишуваат во договорот за ограничување на одговорноста на осигурувачот, а како најчести вообичаени примери се тврдењата поврзани со самоубиство на осигуреникот, измама, војна, немири.

Осигурување

Бројот на осигурани возила достигна 700.000, секое трето возило има зелена карта

Објавено

на

Сопствениците на возила во 2023 година вложиле 87 милиони евра во oсигурување од автомобилска одговорност. Во вкупните вложувања зелената карта учествува со 21 милиони евра. Сите цени за задолжителното автомобилско осигурување и за зелена карта ги регулира државата. АСО, Министерството за финансии и осигурителната индустрија работат на подготовките на процесот за либерализација на цените што е и еден од условите во пристапните преговори за членство во ЕУ. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Очекувања на менаџментот на Групација Триглав за 2024 година

Објавено

на

Групацијата Триглав очекува умерени макроекономски услови во 2024 година, а нејзиното работење ќе зависи од случувањата на финансиските пазари, влијанието на укинувањето на дополнителното здравствено осигурување, реосигурувањето и пазарниот потенцијал на пазарите, каде што е присутна. Во 2024 година, Групацијата планира да има вкупен обем на работа од околу 1,6 милијарди евра и деловен резултат пред оданочување помеѓу 100 и 120 милиони евра. Групацијата ќе се стреми да обезбеди високо ниво на профитабилност на осигурителниот дел од бизнисот, преку постигнување комбиниран количник на имотно и здравствено осигурување од околу 95 проценти. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Микро дом, нов производ на Триглав Осигурување

Објавено

на

Триглав Осигурување воведе нов производ за осигурување на дом, Микро дом, кој што клиентите можат да го користат додека се на патување во странство. Микро осигурувањето на дом се склучува во рамки на полисата за здравствено-патничко осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

https://austinpublishinggroup.com/a/judi-bola-euro-2024/ https://austinpublishinggroup.com/a/parlay/ https://austinpublishinggroup.com/a/judi-bola/ https://austinpublishinggroup.com/a/sbobet/ https://compendiumapp.com/comp/dominoqq/ https://bankarstvo.mk/wp-includes/bandarqq/ https://bankarstvo.mk/wp-includes/dominoqq/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/pkv-games/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/bandarqq/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/dominoqq/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/slot-depo-5k/ https://austinpublishinggroup.com/group/pkv-games/ https://austinpublishinggroup.com/group/bandarqq/ https://compendiumapp.com/comp/pkv-games/ https://compendiumapp.com/comp/bandarqq/ https://bankarstvo.mk/PCB/pkv-games/ http://compendium.pairserver.com/ http://compendium.pairserver.com/bandarqq/ http://compendium.pairserver.com/dominoqq/ http://compendium.pairserver.com/slot-depo-5k/ https://compendiumapp.com/app/slot-depo-5k/ https://compendiumapp.com/app/slot-depo-10k/ https://bankarstvo.mk/PCB/slot-depo-5k/ https://austinpublishinggroup.com/group/dominoqq/ https://austinpublishinggroup.com/group/slot-depo-5k/ https://austinpublishinggroup.com/group/slot77/ https://compendiumapp.com/ckeditor/judi-bola-euro-2024/ https://compendiumapp.com/ckeditor/sbobet/ https://compendiumapp.com/ckeditor/parlay/ https://sabriaromas.com.ar/wp-includes/js/pkv-games/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/pkv-games.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/bandarqq.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/dominoqq.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/slot-thailand.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/slot-depo-10k.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/slot-kakek-zeus.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/rtp-slot.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/parlay.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/sbobet.html/ https://st-geniez-dolt.com/css/images/pkv-games/ https://st-geniez-dolt.com/css/images/bandarqq/ http://128.199.219.76/img/pkv-games/ http://128.199.219.76/img/bandarqq/ http://128.199.219.76/img/dominoqq/ https://st-geniez-dolt.com/css/images/dominoqq/ https://www.knowafest.com/files/uploads/pkv-games.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/bandarqq.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/dominoqq.html https://www.knowafest.com/files/uploads/slot-depo-5k.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/slot-depo-10k.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/slot77.html/ https://tsamedicalspa.com/wp-includes/js/slot-5k/ https://gseda.nida.ac.th/wp-includes/js/pkv-games/ https://gseda.nida.ac.th/wp-includes/js/bandarqq/ https://gseda.nida.ac.th/wp-includes/js/dominoqq/