Connect with us

Платежни картички

Двоен кешбек, за првиот НЛБ haPPy роденден!

Објавено

на

Аплицирајте за НЛБ haPPy кредитната картичка и искористете ја роденденската понуда со двоен кешбек за секое купување до 31- ви декември!

Карактеристики на картичката се:

  • НЛБ haPPy e кобрендирана револвинг кредитна картичка од програмата на Mastercard издадена од страна НЛБ Банка во соработка со Неп лојалити
  • Бесконтактна картичка со меѓународна важност која секојдневно можете да ја користите во земјата и странство, за  сите Ваши купувања како и за подигање на готовина
  • Минимум месечна отплата во висина од 5% од вкупните доспеани обврски
  • Бескаматен грејс период до 45 дена
  • Можност за плаќање на обврските со траен налог, преку НЛБ Клик – електронското банкарство и НЛБ мКлик – мобилното банкарство
  • Можност за плаќање на рати без камата на продажни места со кои Банката има склучено договор
  • Без провизија за плаќање во продажна мрежа во земјата и во странство
  • Можност за промена на дневни лимити за трошење преку НЛБ мКлик мобилното банкарство .

Стапката на поврат на средства може да достигне до 10% во зависност од сумата на купување и нуди загарантиран поврат на средства – cashback во висина од 0,6% од прометот реализиран на продажните места надвор од партнерската мрежа ( во земјата и странство).

И најдоброто, картичката може да ја искористите кај повеќе од 150 партнери на НЛБ Банка.

Останато

Mastercard го менува своето препознатливо лого!

Објавено

на

Компанијата Mastercard објави дека донесена е Одлука за менување на изгледот на своето препознатливо лого. По повеќе од половина век, компанијата ќе го отстрани своето име од логото, каде како заштитен знак ќе останат само црвениот и жолт круг. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Ќе се спречува перењето пари – плаќање во кеш само до 1.000 евра!

Објавено

на

Како што пристигна Новата година, така почнаа да важат и нови законски одредби. Откако претходната година во јули беше донесена одредбата на Законот за спречување на перење пари и финансирање тероризам со која прагот на дозволените плаќања во кеш од енормни 15.000 евра драстично се намали на 2.000 евра, заклучно со почетокот на 2019-та година, прагот дополнително се намали на “само” 1.000 евра. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка АД Скопје ги намали каматните стапки за дозволено пречекорувањи и кредитни картички

Објавено

на

Поради намалување на каматната стапка на благајничките записи, Комерцијална банка АД Скопје донесе одлука, почнувајќи од 01.01.2019 година, да изврши намалување на каматните стапки кај дозволеното пречекорување на трансакциските сметки за физички лица и кај дел од кредитните картички за правни и за физички лица. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange