Connect with us

Анализи

Дали е возможно банкарство кое работи на гласовни способности?

Објавено

на

Говорно активираното банкарство допрва треба да влезе на голема врата, но да го отфрлиме како неважно може да биде прерано.

Студијата Fiserv најдобро објаснува како корисниците гледаат на ваквото банкарство. Запрашани да ја оценат важноста на гласовно активираното банкарство на скала од еден до десет, само 15% од испитаниците и дадоа оваа технологија осум или повеќе поени. Можеби повеќе кажувајќи, 44% на ваквото банкарство му не повеќе од две поени. Резервирањата за користење на банкарство на гласовни способности се движеа од “Не гледам потреба” до “Сакам да разговарам со човекот”. Исто така, имаше загриженост за безбедноста и сомневања веројатно групирани под “само затоа што”.

Но, во смисла на зголемена активност, банкарските услуги активирани со глас се всушност спроведени од луѓе кои се наречени банкарски ентузијасти. Студијата Fiserv покажа дека потрошувачите кои веќе извршуваат банкарски функции со глас значително ја зголемиле зачестеноста на трансакциите. Во 2017 година, корисниците на гласовно банкарство проценуваа дека извршуваат просек од 7,7 функции со користење на уред за активирање на глас во претходните 30 дена. Таа бројка се зголеми на 11,2 во анкетата од 2018 година.

Посебно, Millennials (возраст 18-37) , ќе ги вреднуваат придобивките од брзината, практичноста на рацете, употребата на тастатурата со поедноставно користење и поедноставувањето на задачите. Говорно активираното банкарство може да се претвори како “sleeper” – услуга која добива малку внимание сега, што може да скокне одеднаш во првите редови во недалечена иднина.

Анализи

Кои се околностите за спојување на Дојче Банк и Комерцбанк?

Објавено

на

Не е само политичкиот пејзаж на Германија што гледа пресврт. Сега се чини дека германската влада е подготвена да го санкционира спојувањето помеѓу две од нејзините некогаш големи банкарски сили, Дојче банк и Комерцбанк. Ова се чини дека е потег за да се осигури дека Германија може да тврди дека има еден финансиски играч кој може да обезбеди доволно финансиска поддршка на германските компании дома, а особено во странство. Ова е идеја оптоварена со опасност. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

Кој ќе биде најоштетен од воведувањето на прогресивниот данок?

Објавено

на

Повеќе од една деценија во Македонија се употребува рамниот данок. Но, дали го постигна ефектот кој што се очекуваше? Воведен под велот на рамноправност за сите граѓани, всушност го постигна спротивното односно продлабочување на јазот помеѓу богатите и сиромашните. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

Банкарската индустрија не е подготвена за новата ера на маркетинг

Објавено

на

Извештајот за Водич за Финансиски маркетинг во 2018 година, спонзориран од Deluxe, е најдобриот ресурс на индустријата за да се разбере распределбата на буџетите, приоритизацијата на стратегиите и предизвиците со кои се соочуваат финансиските пазари на глобално ниво. За прв пат овој извештај, исто така, обезбедува разбирање на алатките за дигитален маркетинг што се користат од страна на финансиските институции за да се подобри насочувањето, да се автоматизира испораката и да се генерираат подобри резултати. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange