Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Лични финансии

Дали би ги довериле своите финансии на Google и Amazon наместо на банките?

Објавено

на

Речиси 60% од американските банкарски клиенти ќе размислат да ги пренесат своите пари на сметки што ги нудат познати компании, како што се интернет-продавниците, пребарувачите или продавниците со големи кошнички, иако немаат искуство со финансиски услуги, според една нова студија спроведена од Центарот за дигитална иднина на USC Annenberg – Школа за комуникација и новинарство.

Студијата покажа дека ако нивните депозити ги имаат истите гаранции како и традиционалните банки, Американците кои би ги сметале за нетрадиционална банкарска компанија како можни финансиски партнери, меѓу другото, ги наведуваат Amazon, Google и Walmart.

Студијата “Центар за дигитална иднина„ создава портрет на Американци со контрастни ставови за нивното банкарство:

  • 82% од клиентите се задоволни од нивните сегашни банки, но 46% од нив лесно ќе се префрлат на друга институција.
  • 55% во моментов посетуваат експозитура на банка лично барем еднаш месечно.
  • 43% велат дека веројатно ќе се префрлат исклучиво на онлајн банкарството.

“Силно веруваме дека банкарството е следната индустрија што ќе биде целосно нарушена со дигитални промени”, рече Џефри Кол, директор на центарот. “Нашето истражување покажува дека клиентите се далеку понапред од банките во гледањето на интернет и апликациите како нивни преферирани банкарски методи„ – додаде Кол. “Банките се лошо подготвени за големите промени што ќе ги донесат од влезот на Амазон, Гугл и нови Fintech компании во нивните бизниси”.

Лични финансии

10 работи кои ги научи Нина Ангеловска од Групер продавајќи 1 милион купони

Објавено

на

Приказната на Grouper започна во Јануари 2011 година. Пасијата да ја променат е-трговијата и навиките за онлајн купување беа нивната главна водилка. Првиот македонски сајт за групни попусти понуди атрактивни попусти и непобедливи зделки кои до тогаш не беа понудени на нашиот пазар – тоа беше главниот поттик за илјадници Македонци да се впуштат во онлајн купување и голем дел од нив да ја направат својата прва онлајн трансакција на Grouper!  (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Продавачите треба да бидат повеќе од продавачи

Објавено

на

Во соработка со Македонската Асоцијација за Продажба во периодот што следи ќе објавуваме текстови кои ќе ви помогнат да ги подобрите продажните вештини, да ја зголемите самодовербата и да го подобрите вашиот продажен ефект. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Кој е поуспешен во продажбата: жените или мажите?

Објавено

на

Во соработка со Македонската Асоцијација за Продажба во периодот што следи ќе објавуваме текстови кои ќе ви помогнат да ги подобрите продажните вештини, да ја зголемите самодовербата и да го подобрите вашиот продажен ефект. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange