Connect with us

Осигурување

Групацијата Триглав го купува словенечкото друштво за управување со средства Алта Склади

Објавено

на

Триглав Склади, член на Групацијата Триглав, на 21.09.2018 година, потпиша договор за купопродажба со продавачот Алта Група за стекнување на 100% удел во друштвото АЛТА Склади, друштво за управување со средства. Договорот е потпишан под одложени услови, помеѓу останатото и за добивање согласност од страна на регулаторот. Висина на цената за  купопродажба, без прилагодувања за нето долгот, изнесува 21,7 милиони евра, при што дел од купопродажната цена е условен со идни вложувања во средства во стекнатата компанија. Купопродажбата е во согласност со стратешките насоки на Групацијата Триглав, кои во стратешкиот период до 2020 година предвидуваат јакнење во областа на управување со средства, што покрај осигурувањето, е втор најсилен столб во работењето на водечката осигурително – финансиска групација во Словенија и во регионот Адриа. Интегрирањето на двете друштва за управување со средства во рамките на Групацијата Триглав, за клиентите претставува цврста гаранција дека и во иднина ќе им бидат на располагање најквалитетните услуги за управување со нивните средства.

Друштвото АЛТА Склади со пазарен удел од речиси 10%, е петто најголемо друштво за управување со средства на словенечкиот пазар на взаемни фондови. Преку 22 взаемни фондови, друштвото управува со повеќе од 270 милиони евра средства на своите клиенти. Групацијата Триглав има долгогодишна традиција и богато искуство на словенечкиот пазар на взаемни фондови. Друштвото Триглав Склади на словенечкиот пазар е присутен од 1994 година, а со пазарен удел од 26% го зазема второто место. Со своите 17 взаемни фондови и индивидуални портфолија, успешно оплеменува повеќе од 750 милиони евра средства на своите клиенти, на коишто им нуди богат избор на инвестициски можности и видови на штедење.

Купопродажбата на друштвото АЛТА Склади е значаен чекор на Групацијата Триглав во развојот на дејноста на управување со средства. Групацијата Триглав на овој начин го зголеми нивото на средствата за управување и стекна дополнителен број на клиенти на кои може да им ги понуди своите квалитетни и комплетни услуги и производи. Предвидениот синергиски ефект на поврзување на двата управувачи во рамките на Групацијата, се цврст темел за иден развој и делување на Групацијата Триглав.

Осигурување

Ало, Триглав? – Нова автомобилска асистенција

Објавено

на

Иако возењето треба да биде уживање, во градските гужви знае да се појави мала нервоза. Во нервозна состојба можеме нагло да го завртиме воланот или да го забрзаме возилото над дозволената брзина. Надвор од градските средини можеме од умор да ги направиме истите покрети, со цел побрзо да дојдеме дома.  (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Кроација Осигурување – Живот вработува!

Објавено

на

Кроација Осигурување АД – Живот, во соработка со Вработување КОМ, 

објавува оглас за следното работно место:

СОВЕТНИК ЗА ПРОДАЖБА НА ЖИВОТНО ОСИГУРУВАЊЕ

Доколку поседувате:

 • Изразени комуникациски и преговарачки вештини
 • Упорни сте и иницијативни
 • Претходно работно искуство во директна продажба

ВИЕ СТЕ ВИСТИНСКИОТ КАНДИДАТ!

Услови:

 • Редовно вработување
 • Загарантирана фиксна плата во првите 6 месеци
 • По истекот на наведениот период, следи исплата НА ФИКСЕН И ВАРИЈАБИЛЕН дел на плата, во зависност од остварена продажба

Прилика за развој на професионална кариера:

 • Одлични услови за работа во пријатна работна средина
 • Наградување на Вашиот допринос и можност за континуиран напредок и усовршување
 • Почитување и вреднување на поединците и нивните различности.

За повеќе информации и аплицирање обратете се на следната е-mail адреса: s.merdzanovska@cro.mk

Продолжи со читање

Осигурување

Триглав Осигурување со едукативен прашалник за пожари

Објавено

на

Никој не сака да зборува за несреќи и неубави работи, но некогашво форма на едукација мора да зборуваме за нив. Никој не треба да се справи со траумата од пожар на куќата. Но, ако вашата куќа гори, експертските совети можат да помогнат. Еве некои од првите работи што треба да ги направите.

 • Најдете привремено домување. Веројатно ќе биде небезбедно, ако не и невозможно, да останете во вашиот дом по пожарот. Направете листа на пријатели и семејства за кои знаете дека ќе обезбедат безбедна, стабилна средина за да се вратите на нозе. Ако тоа не е опција, македонскиот Црвен Крст, Армијата за спас и слични агенции за помош при катастрофи, најверојатно, ќе имаат различни ресурси кои можат да ви помогнат да најдете прифатливо или донирано привремено сместување.
 • Јавете се на осигурителниот агент. Иако е тешко да се размислува за сите работи што треба да ги направите кога се справувате со траумата од пожар на куќата, покренувањето на барање за осигурување е апсолутно потребно кога станува збор за првите чекори на патот кон закрепнување. Отпочнувањето на побарување ќе ви помогне да ги адресирате непосредните потреби што ќе ги имате откако вашата куќа ќе изгори – како што се трошоците за живеење и другите дневни потреби. Вашиот агент за осигурување може да ви помогне да го заштитите вашиот имот и да понуди совети за тоа како да ги обновите и исчистите предмети и имот што можете да ги спасите.

Триглав Осигурување повторно преку едукативен прашалник пробува да не заштити и да ни ги прошири знаењата. Во ситуации кога е важна секоја секунда, вашата постапка може да загрози или да спаси нечиј живот.

Овој пат учиме за пожари и за превенција од нив. Прашалникот можете да го најдете на следниот линк. Со овој тест проверете колку знаете и вежбајте!

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange