Connect with us

Депозити

Граѓаните имаат 3,8 милијарди евра во банките

Објавено

на

Македонските граѓани имаат заштеда во банките и штедилниците во земјава од 3,8 милијарди евра, покажуваат податоците на Фондот за осигурување депозити на Република Македонија.

Директорот на Фондот, Борче Хаџиев во пресрет на Светскиот ден на штедењето вели дека штедните влогови на секој штедач кои се во висина до 30.000 евра во денарска противвредност се осигурани во Фондот и се безбедни и доколку некоја банка или штедилница се соочи со некој ризичен настан, штедачите ќе бидат обештетени.

Тој додаде дека половина од штедните влогови или 50,5% се во денари, а останатата половина или 49,5% се во евра.

Половина од штедните влогови се во денари поради поатрактивните каматни стапки, а останатите влогови се во евра и останатите странски валути поради недовербата во домашната валута.

Депозити

Шпаркасе Банка АД Скопје воведува нов производ – Промотивен депозит плус

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје ја збогатува својата депозитна понуда со воведување нов производ – Промотивен депозит плус, со атрактивни фиксни каматни стапки, кои достигнуваат и 2,4% годишно за депозити на 36 месеци. Депозит плус е погоден за клиентите што се заинтересирани да штедат во денари на подолг период. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Искористете ја можноста и започнете да штедите! Најатрактивната 2% фиксна каматна стапка за орочени депозити во ПроКредит Банка

Објавено

на

Летото е период на планирање одмори, како и креирање нови планови. Но, оваа година летото е добар период за шетедење! (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Оствари ги желбите пред време со новиот депозит на Стопанска банка а.д. Битола

Објавено

на

Новиот депозит на Стопанска банка а.д. Битола е комплетна понуда која ги содржи сите поволности на најконкурентен и најповолен депозитен производ – фиксна каматна стапка, исплата на каматата ВЕДНАШ – на денот на орочување на влогот и највисока камата од 4% за депозит орочен на 24 месеци. (more…)

Продолжи со читање


Популарно