Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

Горан Петревски ќе биде нов член на Надзорниот одбор на Охридска банка АД Скопје

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје, донесе Одлука за именување на Горан Петревски за независен член на Надзорниот одбор на претстојното Собрание на Банката, на седницата која ќе се одржи на ден 31.01.2019 година.

Во согласност со Статутот на Охридска банка АД Скопје, Надзорниот одбор се состои од 5 (пет) члена, од кои 3 (три) члена се од редот на акционерите и 2 (два) се независни членови. Членот на Надзорниот одбор треба да ги исполнува условите од член 53 од Статутот на Банката.

Новиот член на Надзорниот одбор на Охридска банка АД Скопје, Горан Петревски е роден во Охрид, Република Македонија, на 25.02.1970 година, со завршено високо образование од областа на економијата на Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Неговиот мандат ќе трае 4 (четири) години.

Оваа Одлука ќе влезе во сила по добивањето согласност од гувернерката на Народната банка на Р. Македонија.

Домашни банки

Комерцијална банка АД Скопје, Генерален покровител на концертот на Златко Ориѓански и Бени Шакири

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје е Генерален покровител на концертот на Златко Ориѓански и Бени Шакири, кој ќе се одржи на 20-ти април во Македонската Филхармонија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Крадците украле 150.000 евра од филијалата на НЛБ Банка во Чаир

Објавено

на

По вчерашниот вооружен грабеж што се случи во 10:36 часот во експозитурата на НЛБ Банка во Чаир, Банката ја информира јавноста дека клиентите и вработените на Банката се безбедни и во добра состојба. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Потрошувачки кредит за сите ваши желби од Комерцијална банка АД Скопје

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје од 16.04.2019 година започнува со понуда на најповолни готовински кредити со ЕУР клаузула до 30.000 евра без жиранти, со фиксна годишна каматна стапка од 4.9% за првите две години. (more…)

Продолжи со читање
project

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange