Connect with us

Форекс

Голем раст на акциите на Комерцијална банка и на Алкалоид, еврото со вредност од 61.5017 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Комерцијална банка АД Скопје, кои забележаа огромен раст од високи 5,84 проценти, пред акциите на Алкалоид АД Скопје кои забележаа исто така висок раст од 4,62%.

Пораст имаше и кај акциите на Македонијатурист АД Скопје од 2,71%, како и кај акциите на Гранит АД Скопје кои пораснаа за 2,00%.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.5017 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.4519 денари, британската фунта изнесува 72.5170 денари, додека пак швајцарскиот франк е 56.8303 денари.

Форекс

Колумна на Иван Штериев за “ZSE-Blog”: ПОВЕЌЕ ЗА МАКЕДОНСКИОТ ПАЗАР!

Објавено

на

Директорот на Македонска берза, г-дин Иван Штериев во колумна за блогот на Zagrebačka burza – Zagreb Stock Exchange „Burzin briеf“ ги дефинира спецификите на македонскиот пазар за хартии од вредност. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Проширување на котација на државни обврзници во вредност од 900 милиони денари

Објавено

на

Македонска берза АД Скопје ја известува јавноста дека согласно Барањето бр.15-5628/1 од 05.08.2020, почнувајќи од 10.08.2020 година на Официјалниот пазар на подсегментот Берзанска котација ќе бидат примени на котација државни обврзници во вредност од 900 милиони денари. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Топ 5 акции со најголем пораст на вредноста во месец јули

Објавено

на

Македонската берза го објави месечниот статистички билтен за месец јули 2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно