Connect with us

Депозити

Големата моќ на малата Халк е-касичка

Објавено

на

Живееме во време во кое со еден клик можеме да пронајдеме и купиме се што ни треба. Потребен ни е само телефон или компјутер и платежна картичка. А купувањето со платежна картичка полека, но сигурно, станува доминантен начин на плаќање и го заменува плаќањето со готовина. Но, со тоа и штедењето пари станува сè потешко.

Се прашувате дали е возможно да заштедите пари трошејќи ги? Да, возможно е, бидејќи во ова модерно време кое е предводено од технологија и иновации, секојдневно се среќаваме со нови и интересни решенија за сите наши проблеми.

Халкбанк е банка што постојано ги следи дигиталните трендови и ги усовршува своите услуги, па така го создаде и производот Е-касичка, со цел да им помогне на клиентите да штедат, дури и кога плаќаат со картичка.

Е-касичката на Халкбанк функционира на тој начин што со секое купување, односно со секоја направена трансакција при купување со вашата Mastercard Contactless, одреден износ, зголемен над износот на ПОС трансакцијата, ќе се трансферира на ваша посебна штедна сметка (наменета исклучиво за овој тип штедење).

Притоа, постојат два начини за штедење со Е-касичката на Халкбанк.

Првиот начин е да одберете опција со заокружување на износ до најблискиот цел број. На пример – доколку купувате кафе од 60 денари, вие заокружувате на 100 денари. Тоа значи дека на вашата депозитна сметка ќе се трансферираат 40 денари, односно сте купиле, сте потрошиле, а истовремено и сте заштедиле.

Вториот начин е да заокружите фиксен износ кој ќе се трансферира на вашата штедна сметка при секоја трансакција. На пример заштедувате 50 денари од секоја направена трансакција во било кој износ и тој износ се трансферира на вашата посебна штедната сметка.

Со Е-касичката на Халкбанк, секојдневниот шопинг може да стане начин на штедење.

За Халкбанк „Важни се луѓето“, а нивните потреби се приоритет. Во таа насока Халкбанк се стреми кон обезбедување на квалитетни услуги кои ќе им помогнат на луѓето во секојдневните предизвици со кои тие се среќаваат.

Депозити

Нов промотивен депозит „Научи да штедиш“ од Капитал Банка

Објавено

на

Со новиот промотивен депозит на Капитал Банка НАУЧИ ДА ШТЕДИШ за двојно пократко, добиј двојно повеќе, со до 2,2неверојатна фиксна годишна каматна стапка и рок на орочување од 6 месеци! (more…)

Продолжи со читање

Депозити

ПРОМО ФИКС – промотивни депозити на ТТК Банка во денари и во евра

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ја продолжи промотивната понуда на ПРОМО ФИКС депозитите за физички лица со атрактивна ФИКСНА каматна стапка за штедење во денари на 15 и 25 месеци, и евра на 15, 25 и 36 месеци, во промотивен период до 15.1.2021 година. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Фиксна каматна стапка до 1,2% – нов скалест депозит од Стопанска банка а.д. Битола

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола креираше нов депозитен производ, во моментот еден од најповолните депозити на пазарот, со кој на своите клиенти им нуди најконкурентна каматна стапка. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно