Connect with us

Домашни банки

Глигор Бишев нов член на Надзорниот одбор на Шпаркасе Банка АД Скопје

Објавено

на

Во согласност со член 158 од Законот за хартии од вредност, Шпаркасе Банка АД Скопје, како Акционерско друштво со посебни обврски за известување, го доставува следново тековно соопштение за спроведени промени во органите на Банката:

„По добивање на согласност од Гувернерот на Народната банка на Република Северна Македонија и упис на именувањето во Централниот Регистар на Република Северна Македонија, г-дин Глигор Бишев од 01.01.2023 година е нов член на Надзорниот одбор на Шпаркасе Банка АД Скопје”, се вели во соопштението на Шпаркасе Банка АД Скопје објавено на веб страната на Банката.

Надзорниот одбор на Шпаркасе Банка АД Скопје во моментов го сочинуваат:

  • Д-р Георг Бухер – Претседател на Надзорен одбор;
  • Валбурга Зајдл – Заменик претседател на Надзорен одбор;
  • Славиша Којиќ – член на Надзорен одбор;
  • Ханс Лудвиг Диксер – член на Надзорен одбор;
  • Глигор Бишев – член на Надзорен одбор;
  • Кристијан Поленак – независен член на Надзорен одбор;
  • Горан Петревски – независен член на Надзорен одбор.

Домашни банки

Уникатна кобрендирана картичка на пазарот – Шпаркасе Банка и АМСМ со многу бенефити за корисниците

Објавено

на

Шпаркасе Банка и АМСМ официјално потпишаа договор за меѓусебна соработка и во оптек ја лансираа новата кобрендирана Visa кеш бек кредитна картичка за физички лица. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка меѓу најдобрите иноватори во светот – Прогласена од Global Finance за Врвен иноватор во корисничко искуство за услугите преку OneID

Објавено

на

Комерцијална банка влезе во друштвото на врвните финансиски иноватори во светот со воведувањето на услугата електронска идентификација преку OneID. Меѓународниот магазин Global Finance ѝ ја додели на Комерцијална банка угледната награда „Врвен иноватор во корисничко искуство за 2023 година за услугите преку OneID“, со што ја рангираше Банката меѓу Топ финансиските иноватори во светот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Филијалите и експозитурите на Комерцијална банка нема да работат на 2 јуни 2023 година

Објавено

на

Филијалите и експозитурите на Комерцијална банка АД Скопје нема да работат на 2 јуни (петок) 2023 година заради празнување на Духовден. (more…)

Продолжи со читање

Популарно