Connect with us

Депозити

Германците во 2021 година заштедиле рекордни 7.700 милијарди евра

Објавено

на

Германците во 2021 година дополнително ги зголемија своите заштеди, така што нивното богатство порасна на рекордни 7.700 милијарди евра, соопшти „ДЗ банка”.

Економистот на „ДЗ банка”, Михаел Стапел изјави дека главна причина за зголемување на имотот на граѓаните на Германија е повторно рекордното штедење.

Стапката на штедење минатата година иако забележа пад во однос на 2020 година, сепак изнесува 15 проценти. Тоа значи дека Германците на секои 100 евра кои ги имале на располагање, заштедиле 15 евра.

Бранот штедење почна во 2020 година со појавата на пандемијата, а штедењето е помало во текот на летото на 2021 година, кога се чинеше дека завршува Ковид-19.

„Потрошувачкото расположение се намали есента, со првите знаци за нов пандемиски бран и мерките за затворање”, истакна Стапел.

Депозити

„ПРОМОТИВЕН ДЕПОЗИТ ПРОГРЕС“ – растечки и гарантирани каматни стапки за депозити во денари и во евра на 12, 24 и 36 месеци

Објавено

на

На почетокот на 2022 година, Шпаркасе Банка АД Скопје подготви промотивна понуда за сите клиенти што се заинтересирани да штедат во денари и во евра и кои посакуваат да направат добар план за заштеда во новата година. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

НЛБ Банка ги објави најубавите детски цртежи во рамките на НЛБ Месецот на штедење

Објавено

на

НЛБ Банка ги објави победничките цртежи на тема „Да ја сочуваме нашата планета“, во рамките на НЛБ Месецот на штедење. Овој конкурс Банката го организира традиционално и јубилејно по 10-ти пат. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Тројца средношколци со своите есеи на тема „Штедење“ освоија награда – Штедна книшка со депозит од Комерцијална банка

Објавено

на

Комерцијална банка ја смета финансиската писменост за клучен фактор за економски развој и благосостојба на населението. Затоа Банката е посветена на постојана едукација не само на клиентите, туку и воопшто на граѓаните, а особено на младата популација бидејќи добрите навики се создаваат од мали нозе. (more…)

Продолжи со читање

Популарно