Connect with us

Домашни банки

Георг Бухер именуван за претседател на Надзорниот одбор на Охридска банка

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката.

Надзорниот одбор на Охридска банка АД Скопје на седница одржана на ден 29.1.2020 год. донесе Одлука НО бр. 0203-4315/6, 29.1.2020 година со која Г-дин Георг Бухер се именува за претседател на Надзорниот одбор на банката, а г-ѓа Валбурга Зајдл за заменик претседател.

Мандатот на новиот претседател и заменик претседател на Надзорен одбор на банката ќе трае се до истекот на нивниот мандат како членови на Надзорниот одбор на банката.

На истата седница, Надзорниот одбор донесе Одлука НО бр. 0203-4315/8, 29.1.2020 година со која ги разреши следните членови на Одборот за ревизија на банката:

  • Г-дин Жан-Филип Гијом
  • Г-дин Ален Жерард Конус и
  • Г-ѓа Марија Којчева-Русева.

На местото од разрешените членови, со Одлука НО бр. 0203-4315/9 беа избрани следните нови членови на Одборот за ревизија на Охридска банка АД Скопје:

  • Г-дин Георг Бухер
  • Г-дин Ханс Лудвиг Диксер
  • Г-дин Славиша Којиќ и
  • Г-ѓа Валбурга Зајдл.

Мандатот на членовите на Одборот за ревизија трае 4 години, сметано од денот на нивното именување, до истекот на нивниот мандат како членови на Надзорниот одбор на банката.

На седница на Одборот за ревизија, со Одлука ОР бр. 0203-4493/4, 29.1.2020, г-дин Георг Бухер се именуваше за заменик претседател на Одборот за ревизија. Мандатот на заменик претседателот на Одборот за ревизија ќе му трае се до истекот на неговиот мандат како член на Надзорниот одбор на банката.

Домашни банки

Дали сте размислувале колку пари и време ви заштедуваат дигиталните финансиски услуги?

Објавено

на

Сите сме сведоци на ултра брза дигитална трансформација. Замислете си само колку пати дневно извршувате дигитални трансакции? Сигурно никогаш не сте размислувале колку пари и време ви заштедува плаќањето преку интернет или мобилен телефон. Во маркети плаќате со картичка за неколку секунди и не чекате кусур. Не губите време ниту кога ви треба готовина, затоа што имате банкомат на секој чекор. Не трошите еден вработен за уплата на дневен промет секој ден затоа што и за тоа имате банкомат… (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка изврши дополнување и ажурирање на Општите услови за користење на трансакциска сметка

Објавено

на

НЛБ Банка АД Скопје ги информира своите почитувани клиенти дека изврши дополнување и ажурирање на Општите услови за користење на трансакциска сметка со 18.10.2021 година.

(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка со фантастична вест за акционерите – ќе ја подели и заостанатата дивиденда!?

Објавено

на

Изминатата пандемиска 2020 година, НЛБ Банка ги следеше инструкциите на Народната банка којашто советуваше банките да не исплаќаат дивиденда, па така Банката се воздржа и на своите акционери не им ја исплати заслужената награда. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно