Connect with us

Домашни банки

Георги Константинов, Тихомир Атанасов и Христо Христов реизбрани за членови на Надзорниот одбор на Централна кооперативна банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје преку соопштение објавено на веб страната на Македонска берза, ја информираше јавноста за измени во органите на управување.

Банката ја известува јавноста дека согласно Решенијата на Гувернерот на Народна банка на Република Македонија бр. 15-17887/4, 15-17887/5 и 15-17887/6 од 31.07.2018 година, издадена е предходна согласност за повторно именување на Георги Константинов, Тихомир Атанасов и Христо Христов за членови на Надзорниот одбор на Централна кооперативна банка АД Скопје, за период од 4 (четири) години.

Надзорниот одбор на ЦКБ, покрај гореспоменатите тројца членови ќе го сочинуваат:

Тихомир Ангелов Атанасов – Претседател на Надзорен Одбор

Георги Димитров Константинов – Заменик претседател на Надзорен Одбор

Христо Георгиев Христов – Член на Надзорен Одбор

Киро Костов – Независен член на Надзорен Одбор

Љубен Нанов – Независен Член на Надзорен Одбор

Домашни банки

Халкбанк преку кампања “На наша сметка” инвестира над 25.000 евра за поддршка на угостителскиот сектор

Објавено

на

Како дел од својата заложба за поддршка на малите бизниси погодени од корона-кризата, Халкбанк продолжува со уште една кампања наречена „На наша сметка“ преку која дава директна помош на вкупно 133 локали од угостителскиот сектор низ целата територија на земјата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Какви се очекувањата на Стопанска банка а.д. Битола за претстојниот период?

Објавено

на

Во периодот од 01.01-30.06.2020 година Стопанска банка а.д. Битола од своето работење оствари позитивен финансиски резултат во износ од 52,42 милиони денари и покрај пандемијата на коронавирусот којашто го зафати светот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка а.д. Битола оствари добивка од 52,4 милиони денари во првите шест месеци од 2020 година

Објавено

на

Во првата половина од 2020 година, Стопанска банка а.д. Битола беше фокусирана на остварување на клучните стратешки, деловни и финансиски цели во услови на вонредна состојба во државата и во услови на глобална економска неизвесност наметната од пандемијата од вирусот COVID-19. Банката настојуваше да го приспособи своето работење на новонастанатата ситуација залагајќи се, пред сè, за безбедност на клиентите при користењето на услугите на Банката, како и за безбедност на вработените на работните места. (more…)

Продолжи со читање

Популарно