Connect with us

Останато

Генерали инвестментс со одлична поволност за клиентите – Без влезни провизии за сите уплати до крајот на октомври

Објавено

на

Генерали инвестмент им нуди на клиентите да вложуваат во отворените инвестициски фондови кои ги управува без влезни провизии и тоа до крајот на октомври оваа година. Од компанијата информираат дека тоа ќе важи за сите нови, но и за постојните вложувачи кои ќе извршат нова уплата или ќе склучат програмиран план со дефиниран износ.

„Ги известуваме сите наши постоечки и нови вложувачи кои ќе извршат еднократни уплати или ќе склучат програмиран план со дефиниран износ – Тип 1 за уплати во отворените инвестициски фондови Генерали БРИК, Генерали Нова ЕУ, Генерали Топ Брендови во периодот од 00:00:01 часот од 01.09.2020 до 23:59:59 часот на 31.10.2020 дека се ослободуваат од плаќање на влезен надоместок.”велат од Генерали Инвестментс.

 За каков тип на влогови се однесува промоцијата?

Оваа поволност се однесува за секоја еднократна уплата и уплати од програмиран план – тип 1.

Понудата трае до 31 октомври 2020 година.

Останато

Од 28-ми започнува етапната исплата на јунските пензии

Објавено

на

Владата на Република Северна Македонија на последната седница ја усвои Информацијата за исплата на пензии за месец јуни 2022 година со задолжување на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 27 јуни. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Инфлацијата во Велика Британија највисока во последните 40 години

Објавено

на

Инфлацијата во Велика Британија се зголеми на 9,1 проценти на годишно ниво во мај, што е највисоко во изминатите 40 години, покажува извештајот објавен од Националната канцеларија за статистика на Обединетото Кралство. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Економиите на САД и ЕУ во пад, расте ризикот од глобална рецесија

Објавено

на

Економиите на САД и на Европската Унија покажуваат значаен пад во јуни, како резултат на порастот на цените за храната, цените на енергенсите и намалената побарувачка на останатите производи и услуги. Со тоа се зголемува ризикот за глобална рецесија. (more…)

Продолжи со читање


Популарно