Connect with us

Компании

Генерали Инвестментс АД Скопје ја зголеми основната главнина и издаде нови 24.074 обични акции

Објавено

на

Во однос на обврската за известување од член 166-б од Законот за хартии од вредност, Генерали Инвестментс АД Скопје ја известува јавноста дека врз основа на Решението од Комисија за хартии од вредност на РСМ број УП1 08-138 на ден 29.12.2020 година одобрена е измена на Статутот на Друштвото за управување со инвестициски фондови Генерали Инвестментс АД Скопје и се дава согласност за зголемување на основната главнина со емисија на нови акции, заради присоединување на ДУИФ Илирика Фунд Менаџмент кон ДУИФ Генерали Инвестментс АД Скопје.

Генерали Инвестментс АД Скопје издава нови 24.074 обични акции во износ од 240.740 евра, односно 14.852.358,00 денари. Донесена е и одлука за Измена на Статутот на Друштвото, односно за висината на основната главнина која изнесува 935.740 евра во денарска противвредност по среден курс на НБРСМ.

Компании

КаСис бележи раст на добивката во 2020 и најaвува нови инвестиции за дигитални технологии во 2021

Објавено

на

Процесинг центарот Интернационален Картичен Систем АД Скопје (КаСис) реализираше забележителни резултати во 2020 година и покрај отежнатите услови за функционирање и ограничувањата што ги наметна пандемијата. Во периодот од 01.01.2020 до 31.12.2020 година КаСис оствари нето добивка за финансиската година во износ од 45.568.241 илјади денари, што е за 75% поголема од нето добивката за 2019 година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Зголемете го вашето присуството на пазарот со myWorld Partner програмата

Објавено

на

Најголемата меѓународна програма за лојалност на потрошувачи кај малите и средни претпријатија, myWorld (мајВорлд), е во постојан раст, како во светот така и кај нас. Според последните анализи, во Македонија секој месец просечно по 10 нови трговски партнери започнуваат да ја користат мајВорлд партнер програмата (myWorld Partner Program). (more…)

Продолжи со читање

Компании

Квалификувани сертификати за безбедно дигитално работење

Објавено

на

Секоја компанија којашто решава да го започне процесот на дигитализација има иста цел – да ја унапреди работата и ефикасноста, а истовремено да обезбеди сигурност и заштита на податоците и документите. Квалификуваните сертификати за електронски потпис и печат овозможуваат електронско потпишување документи со највисоко ниво на заштита и доверба. (more…)

Продолжи со читање


Популарно