Connect with us

Останато

ВФП Фонд Менаџмент однапред плати аконтации за данок на добивка за 2020 година во износ од 1.415.460 денари

Објавено

на

Имајќи ја во предвид моменталната состојба и сериозниот предизвик со кој се соочува нашата земја, ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје како профитабилна компанија одлучи во рамките на својот капацитет да помогне на државата во овие тешки моменти.

ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје однапред изврши плаќање на своите месечни обврски по основ на аконтативно плаќање на данокот на добивка за 2020 година. Односно веднаш е исплатен вкупен износ од 1.415.460,00 денари, наместо вообичаената исплата преку месечни аконтативни износи.

Со оваа постапка друштвото има за цел да придонесе за зголемена ликвидност на државата во овој тежок период, имајќи предвид дека на државата би и биле од корист дополнителни ресурси за спречување на брзо ширење на вирусот, за заштита на здравјето на граѓаните и за минимизирање на неминовните штети врз економијата.

ВФП Фонд Менаџмент продолжува со своето ефикасно работење во корист на инвеститорите во фондовите под управување на Друштвото и притоа апелира за почитување на мерките и инструкциите дадени од надлежните органи, со цел побрзо пребродување на кризата и враќање на редовниот живот.

Останато

Зошто шампионот за инвестирање се смета за најголем губитник меѓу милијардерите за време на Ковид-19?

Објавено

на

Според индексот на милијардери на „Bloomberg“, богатството на Ворен Бафет, актуелен претседател на „Berkshire Hathaway“, годинава се намали за околу 19 милијарди долари. Сепак, тој и натаму е меѓу најбогатите луѓе во светот, поточно шести најбогат човек со нето вредност од 70,4 милијарди долари. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Корона-кризата ќе укине 400 милиони работни места во светот

Објавено

на

Меѓународната организација за труд „ILO“ очекува работните саати глобално да се намалат за 14% во вториот квартал од 2020 година како резултат на пандемијата од вирусот Ковид-19. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Лансирана првата интерактивна и едукативна веб платформа за е-трговија – „E-commerce4All”

Објавено

на

Со цел едукација на населението, зголемување на конкурентноста на е-трговците, како и уште поголем раст и развој и промоција на е-трговијата во нашата земја, Асоцијацијата за е-трговија на Македонија (АЕТМ), со поддршка на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем, денес ја промовираше првата бесплатна и интерактивна веб платформа за е-трговија „E-commerce4All”. (more…)

Продолжи со читање

Популарно