Connect with us

Форекс

Втор ден по ред акциите на Макпетрол, Бетон и Гранит најтргувани на берза

Објавено

на

Втор ден по ред акциите на Макпетрол АД Скопје, Бетон и Гранит се најнајинтересни за инвеститорите.

Најтргувани беа акциите на Бетон АД Скопје со раст на акцијата од 1,54 проценти, со што вредноста на една акција достигна вредност од 8.320,00 денари. Солиден раст забележаа и акциите на Макпетрол АД Скопје кои забележаа раст од 1,24% и вредност на акцијата од 67.155,00 денари. 

Трети најтргувани беа акциите на Гранит АД Скопје со раст на акцијата од 0,87%, а една акција достигна вредност од 940,00 денари.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Северна Македонија денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4801.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.5978, британската фунта изнесува 68.6315 денари, додека пак швајцарскиот франк е 56.5959 денари.

Форекс

Доларот падна по две недели раст

Објавено

на

Доларот ја намали својата вредност во однос на корпата на валути, по двенеделен раст, во претпазливо тргување бидејќи инвеститорите се загрижени за континуираното ширење на коронавирусот во светот. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Берзата го продолжува бесплатното користење на eTrader за инвеститорите

Објавено

на

Одборот на директори донесе oдлука продуктот на Македонска берза за т.н. електронско тргување преку Интернет (eTrader), што им е достапен на инвеститорите преку нивните брокери и којшто овозможува далечинско тргување на Берзата, да продолжи да се користи БЕСПЛАТНО и по завршувањето на вонредната состојба, односно до 30.09.2020 година.
(more…)

Продолжи со читање

Форекс

Инвеститорите воздржани, еврото со вредност од 61.6953 денари

Објавено

на

Новиот бран на вирусот Ковид-19 повремено ги дестабилизираше акциите на котираните друштва на Македонска берза, бидејќи кога се чинеше дека пандемијата полека стивнува и и се гледа крајот, коронавирусот повторно зема замав, од ден на ден се повеќе се зголемува бројот на новозаболени, а со тоа дополнително се зголемуваше и неизвесноста. (more…)

Продолжи со читање

Популарно