Connect with us

Останато

Временска банка – дигитална платформа за поврзување на заедницата

Објавено

на

Здружението на граѓани „Младите можат“ денеска официјално ќе ја пушти во употреба дигиталната платформа Временска банка која им помага на членовите на заедницата меѓусебно да ги споделуваат работите што уживаат да ги прават, притоа како ресурс користејќи го времето наместо пари.

Проектот е поддржан од Фондот за иновација и техонолошки развој (ФИТР) како дел од КРЕАТОНОТ наменет за идеи чија цел е да ги олеснат условите за време на пандемијата настаната од КОВИД-19.

Здружението „Младите можат“, кое ја изработи платформата Временска банка, наведува дека таа е  одлична алатка за поврзување на заедницата и дека се работи за едноставен концепт.

„Трошите еден час време за да му помогнете или да споделите знаење со некој друг преку вештините што вие ги поседувате, а за возврат заработувате кредит од еден час кој оди во вашата временска банка. Сега вие можете да го потрошите заработениот кредит од еден час за услуга што вам ќе ви е потребна и можете да ја добиете од еден час од нечие време. Секој час се цени исто, без оглед на извршената услуга. Секој вид услуга може да се разменува за друга. На овој начин можеш да ги запознаеш твоите соседи подобро, да помогнеш на луѓе без разлика на нивната возраст или економски статус…”, соопшти Здружението „Младите можат“.

Останато

Синдикатот на Халкбанк АД Скопје со општествено одговорна акција за донирање

Објавено

на

Во организација на Синдикатот на Халкбанк АД Скопје, вработените донираа облека, храна и постелнини за социјално ранливи семејства. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Економски факултет-Скопје свечено ги промовираше дипломираните студенти за академската 2022/2023 година

Објавено

на

Во Аулата на Економски факултет-Скопје се одржа свечената церемонија на која беа промовирани дипломираните студенти на прв циклус на студии за академската 2022/2023 година.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Реизбран Управниот одбор на КаСис АД

Објавено

на

Надзорниот Одбор на единствениот македонски процесор од областа на картичното работење, електронска трговија и сертифицирано биро за персонализација на картички КаСис АД повторно му ја даде довербата на актуелниот Управен одбор. г-ѓа Филомена Пљаковска – Аспровска, претседател и Главен извршен директор, г-ѓа Лидија Вучидолова – Богоевска, член и извршен директор и г-дин Дамјан Андоновски, член и извршен директор во наредните четири години ќе бидат на чело на компанијата која бележи континуиран раст во земјата и сигурно се пробива на пазарите во регионот.  (more…)

Продолжи со читање

Популарно