Connect with us

Форекс

Вредноста на биткоинот ја премина границата од 18.000 американски долари

Објавено

на

Според порталот „CoinMarketCap“, кој ја пресметува просечната вредност на повеќе од 20 берзи, во 6:14 часот по средноевропско време, битконот пораснал за 9,78 проценти на 18.223 американски долари, додека најголемата берза за криптовалути „Binans“ ја зголеми вредноста за 9,95 проценти, на 18.328 американски долари.

Последен пат биткоинот достигна вредност од 18.000 долари на 19 декември 2017 година.

Уделот на биткоинот на глобалниот пазар на криптовалути е 66 проценти.

Независниот експерт Мансур Гусејев за „Спутник” вели дека биткоинот во последно време е во центарот на вниманието на банкарите и менаџерите на хеџ фондовите, кои го нарекуваат новото дигитално злато.

„Инвестициите од институционални инвеститори ги зголемуваат цените. Биткоинот во 2020 година го потврди своето право на место на финансискиот пазар и угледот на вредно средство, а не шпекулативна пирамида“, додаде Гусејев.

Форекс

Македонска берза стана полноправна членка на Федерацијата на Евроазиски берзи (FEAS)

Објавено

на

На седницата на Одборот на Федерацијата на Евроазиски берзи, одржана на 28.10.2022 година, одобрен е приемот на Македонска берза АД Скопје како полноправна членка на Федерацијата. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Доларот се повеќе ја зголемува својата вредност – Колку чини во моментов?

Објавено

на

Во центарот на светските случувања е растот на американскиот долар и глобалните каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Доларот со секој нов ден ја зголемува својата вредност!

Објавено

на

На девизниот пазар вредноста на доларот во однос на кошницата валути се движи блиску до највисоките нивоа во последните 20 години. (more…)

Продолжи со читање

Популарно