Connect with us

Осигурување

Вработување во Триглав Осигурување

Објавено

на

                                        ТРИГЛАВ ОСИГУРУВАЊЕ АД, Скопје

 

                                          ОБЈАВУВА ОГЛАС ЗА – СОВЕТНИК

                                                        (двајца извршители)

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ, ИСКУСТВО И ОБРАЗОВАНИЕ
Универзитетско, односно високо образование: економски науки/правни науки/осигурување;
Работно искуство од најмалку 5 (пет) години во областа на правото, банкарството, сметководството, осигурувањето, управување со средства и инвестирање од кои 3 (три) години работно искуство на раководна позиција;
Раководни способности;
Организациски способности;
Комуникациски способности;
Самоиницијатива, посветеност, прецизност, претпазливост, одговорност, способностза аналитичко разллислување;
Подготвеност за континуирано стручно усовршување;
Искуство во имплементација на поголеми проекти;
Добро поднесување на стрес поврзано со барањата од работните задачи, тешки задолженија и работа под временски притисок; Одлично познавање на англиски и српско-хрватски јазик;
Возачка дозвола Б категорија и подготвеност за службени патувања и Положен испит за инвестиционен советник, или друг соодветен испит од надлежна институција во странство ќе се смета за предност.

НУДИМЕ
Вработување воуспешна, реномирана, интернационална компанија;
Интересна и динамична работа, можност за личен и стручен развој;
Работа со совреллени технологии и непрекинато стекнување нови знаења;
Соработка на проекти во меѓународна околина;
Стручно усовршување и дообразување, посета на курсеви за дополнување на знаењето како и посета на стручни семинари во земјата и странство и Работно место во седиштето на Друштвото во Скопје.

Вашите документи за аплицирање треба јасно да покажат зошто токму Вие одговарате за позицијата за која аплицирате.

Основната нето плата за оваа позиција изнесува 48.000,00 мкд и повеќе, во зависност од квалификациите на кандидатот.

Кратка биографија (CV), мотивациско пислло и останати документи (потврди, сертификати и стекнати лиценци) можете да испратите на подолу наведената адреса, или на email: vrabotuvanje@triglav.mk не подоцна од 10.07.2018 година. Само кандидатите што ќе влезат во потесниот избор ќе бидат повикани на интервју. Процесот на избор на кандидат ќе заврши заклучно со 31.07.2018 година.

ТРИГЛАВ ОСИГУРУВАЊЕ АД, СКОПЈЕ
СЛУЖБА ЗА КАДРОВСКИ И ОПШТИ РАБОТИ
Бул. 8лли Септеллври бр. 1б, Скопје

Осигурување

Што не покрива здравственото осигурување?

Објавено

на

Ако се подготвувате за летување, не заборавајте патничко осигурување. Цените за преглед и медицинска помош во странство, за нашите туристи не се многу прифатлива и полисата за осигурување која ни чини помалку од едно евро на ден, ни овозможува да ги покрие трошоците за лекување и до неколку десетици илјади евра.

Сепак, треба да се обрне внимание на фактот дека патничко осигурување и политиката ги опфаќа само оние предмети кои не се случени намерно, не по ваша вина или небрежност, или кои не се резултат на претходните (хронични) заболувања или настани. Затоа е потребно пред да отпатувате да ги прочитате условите на осигурување (дури и во туристичка агенција, каде што, со политиката за купување на аранжман, секогаш добивате понуда да купите и патничко осигурување) мора да ви објаснат што не покрива осигурувањето. Овие информации се речиси исти во сите осигурителни компании.

Доколку патувате во држави каде што е воена состојба, вие имате високо ризично патување и во случај на повреда настаната од војната, осигурувањето нема да ги покрие вашите трошоци.

Ако нагазите на еж или се здобиете со непосакувана повреда полисата за осигурување ќе ви ги плати трошоците за лекување. Меѓутоа, ако добиете сончаница и се лекувате во државата каде што сте на летување, осигурувањето нема да важи. Сончаницата се добива од предолго седење директно под сонце, што е свесна намера и намерно невнимание на индивидуата.

Доколку решите да се занимавате со кражба или било каков кримал додека сте на одмор и се здобиете со повреда, осигурувањето нема да ви важи.

Продолжи со читање

Осигурување

Британска осигурителна компанија исплатила 1 милион на белгиски фудбалер

Објавено

на

Еден месец пред Светското првенство, белгиски дистрибутер на електронска опрема Krefer ја објави следната акција: ако белгискиот резултат на фудбалскиот тим е повеќе од 15 гола на Светското првенство во 2018 година, компанијата ќе рефундира средства на клиентите кои купуваат голем ТВ (55 инчи или повеќе) во периодот од 26 април – 17 јуни.

Еден Азара постигна гол во 82 минута од натпреварот за третото место со Англија (2: 0).  беше 16 гол за Белгија на Светското првенство. Krefel го одржи зборот.

Рефундирањето ќе се спроведе со британската осигурителна компанија со која е потпишан договор. Осигурување одлучило вака: во поновата историја на повеќе од 15 гола на Светското првенство даде Германија само во Бразил 2014 година ( вкупно 18).

Меѓу корисниците на најновата генерација на телевизори (55 инчи) и има пријатели и роднини на белгиската репрезентација. Се проценува дека е платена вкупна сума од околу 1.000.000 евра.

Продолжи со читање

Осигурување

Важноста на автомобилското осигурување

Објавено

на

Плаќање по плаќање, година по година, може да ве остави да се прашувате што е целта на осигурувањето на автомобили. Ако никогаш не сте поднеле барање, дали сте нов возач, или сте во нова сопственост на автомобилот, тоа може да биде се повеќе фрустрирачки поради високата цена во комбинација со чувството да не добивате ништо за возврат. Верувале или не, автомобилното осигурување има своја цел и не е измама. Во Македонија, автоосигурувањето е задолжително при самата регистрација на возилото.

Основно е дека ќе ви овозможи финансиска заштита. Доколку доживеете сообраќајна несреќа, осигурувањето ќе ја покрие штетата. Во зависност од полицата (особено каско осигурување), некои ја покриваат штетата целосно дури и вие да сте виновник за истата. Ова не значи дека редовните сервиси ви ги покрива осигурувањето.

Дури и да има повредени во несаканиот настан, во зависност од полисата, може да добиете и отштета или покривање на медицинските трошоци. Може да се осигурате како возач на возилото, но можете да осигурате и патници по ваш избор (не повеќе од лимитот на возилото). Можеби ќе ве чини малце повеќе годишното осигурување, но безбедноста и сигурноста на своите наблиски е секогаш главен приоритет.

Доколку се одлучите за каско осигурување на автомобилот, вие сте осигурани од сите осигурливи ризици. Такви се: сообраќајна незгода, паѓање или удар со предмет, пожар, ненадејно надворешно термичко или хемиско дејство, удар на гром, експлозија, луња, град, снежна лавина, паѓање на воздушни летала, манифестации и демонстрации, кражба и разбојништво во цела Европа, злонамерни постапки и обест на трети лица, оштетување на тапацир при давање помош на лица повредени во сообраќајна незгода, намерно предизвикана штета на возилото за да се спречи дополнително и поголемо оштетување на автомобилот, но и на други предмети или лица, поплава, порој и високи води. Со ова осигурување до одредено ограничување е покриен и багажот кај патничките моторни возила.

 

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange