Connect with us

Домашни банки

Вработени во Комерцијална банка даруваа крв

Објавено

на

Со дарување крв од десетици вработени во Комерцијална банка успешно заврши и последната редовна крводарителска акција организирана во Банката. Со овој хуман гест, кој традиционално го практикуваат голем број вработени во Комерцијална банка, тие даваат придонес во спасувањето човечки животи и во промовирање и поттикнување на доброволното дарување крв.

Помеѓу вработените има и вистински рекордери, кои 70-80 пати досега имаат дарувано крв, па заслужено имаат добиено и златна и сребрена плакета. Комерцијална банка и Заводот за трансфузиологија им се заблагодаруваат на хуманоста.

Од Комерцијална банка веруваат дека и во иднина крводарителските акции ќе ја остварат својата цел и ќе инспирираат и други организации и индивидуалци да се приклучат со дарување крв.

Домашни банки

Во Маврово во организација на Халкбанк, на 8 септември повторно ќе се одржи велосипедската трка Halk Velo Green

Објавено

на

Правецот Бистра – Леуново – Бистра во Маврово и годинава ќе биде рутата која ќе треба да се извози во рамките на хронометар велосипедската трка HALK VELO GREEN која веќе трета година по ред, на 8 септември ја организира Халкбанк АД Скопје како дел од платформата HalkEco. Сите вљубеници во велосипедизмот, професионалци и аматери, за учество можат да се пријават најдоцна до 29 август преку www.smartrace.club. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

УНИБанка: Известување за Експозитура Лептокарија

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека Експозитура Лептокарија започнувајќи од 15.08.2022г. (понеделник) ќе биде привремено затворена поради реновирање. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

УНИ Банка ќе издаде нова емисија на Перпетуална обврзница на износ од 2,5 милиони евра

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје ќе издаде нова емисија на капиталниот инструмент Перпетуални или “вечни” обврзници на износ од 2,5 милиони евра. Издадениот капитален инструмент ќе се користи за зголемување на капиталот на банката. (more…)

Продолжи со читање


Популарно