Connect with us

Домашни банки

Вработените од Шпаркасе банка преку ЕКО акција донираат за „СОС Детско село“

Објавено

на

Вработените во Шпаркасе Банка во период од 05.10.2021-31.11.2021 со секој ЕКО километар поминат во пешачење, возење велосипед, планинарење, ќе овозможат да се собере поставената цел за донација кон „СОС Детско село“ во износ од 300.000 денари. Преку повикот за остварување на заеднички импакт од сите вработени. Шпаркасе Банка не само што ќе ја реализира донацијата кон „СОС Детско село“, туку и ќе ги поттикне и мотивира своите вработени за поголема физичка активност и мерење на изминати ЕКО километри во секојдневното движење.

Преку овој проект Шпаркасе Банка ги повикува вработените да практикуваат поздрави навики при доаѓање /заминување од работното место со пешачење или возење на велосипеди, како и поголема физичка активност во слободното време.

Брзиот начин на живот во време на светска пандемија како резултат на корона вирусот КОВИД-19, не научија колку е важно да се грижиме за нашето здравје, а воедно и да допринесеме за поздрава животна средина и преку вакви активности да обезбедуваме средства за поддршка на децата без родители и родителска грижа поддржени од „СОС Детско село“.

Оваа хумана ЕКО акција за вработени од Шпаркасе Банка е овозможена преку апликацијата на „Challenger“ која е дизајнирана да ги мери зелените километри на вработените во Шпаркасе банка и заштеда на CO2 емисии во воздухот.

Домашни банки

Министерството за економија го прогласи ХалкЕко проектот на Халкбанк за најдобар општествено одговорен проект во категоријата „однос со животната средина“

Објавено

на

Проектот ХалкЕко на Халкбанк АД Скопје со кој се поттикнуваат здрави животни навики и грижа за природата, но и се зголемува шумскиот фонд и се реализираат други активности во насока на заштита на животната средина, од страна на Министерството за економија е прогласен за најдобар општествено одговорен проект во категоријата „однос со животната средина“. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка доби национална награда за општествена одговорност и признание за најинвентивна практика за проектот „НЛБ Рамка за помош“

Објавено

на

За проектот „НЛБ Рамка за помош“, НЛБ Банка Скопје ја доби националната награда за најдобра општествено одговорна практика во категоријата „Вложување во заедницата“ кај големи претпријатија за 2021 година и признание за најинвентивна практика. „НЛБ Рамка за помош“ е програма иницирана и поддржана од НЛБ Групацијата која се спроведе на сите пазари во регионот на кои е присутна Групацијата и претставува уникатен проект за поддршка на микро и малите претпријатија во Ковид кризата. Проектот започна во првата пандемска година, 2020, а истиот продолжи и во 2021 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Караванот на Халкбанк „Приказни од моето маало“ го посети Штип

Објавено

на

Караванот „Приказни од моето маало“ вчера ги посети учениците во ОУ „Ванчо Прке“ во Штип. Низ едукативно-креативни работилници ги слушнавме приказните од градот под Исарот, се дружевме со креативните деца и ја разгоривме нивната креативност и фантазија. (more…)

Продолжи со читање


Популарно