Connect with us

Домашни банки

Вработените во Стопанска банка – АД Скопје традиционално се вклучуваат во кампањата за борба против гладта

Објавено

на

Во склоп на одбележување на Кампањата за “Денови на борба против гладта“, вработените од Стопанска банка – АД Скопје и оваа година реализираа собирна акција за финансиски средства во Централната зграда на Банката, но и преку i-bank дигиталните канали со што им беше дадена можност на сите вработени да придонесат во собирната акција.

Со собраните доброволни прилози, волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Центар подготвија 22 пакети со прехрамбени продукти. Пакетите беа дистрибуирани од страна на стручната служба на Општинска организација Центар и претставник од Стопанска банка на ден 18.11.2021 година на 22 згрижувачки семејства од регистарот на Центарот за социјална работа на град Скопје.

Стопанска банка – АД Скопје изразуваме голема благодарност на вработените за хуманоста која традиционално ја покажуваат преку ваквите акции, но и на Црвениот крст за незапирливата борба за подобар живот на сограѓаните.

Домашни банки

Именувани тројца нови членови на Управниот одбор на НЛБ д.д. Љубљана, меѓу кои и Антонио Аргир

Објавено

на

На вчерашниот прв состанок на Надзорниот одбор на НЛБ д.д Љубљана годинава, членовите се фокусираа на имплементација на стратегијата на НЛБ Групацијата и статусот на вклучување на факторите за управување со еколошките и социјални аспекти во деловниот модел на НЛБ Групацијата. На седницата, Надзорниот одбор назначи и тројца нови членови на Управниот одбор, со што истиот се прошири на вкупно шест члена. За нови членови на Управниот одбор на НЛБ д.д именувани се: Хедвика Усеник, Антонио Аргир и Андреј Ласиќ. Сите доаѓаат од НЛБ д.д или НЛБ Групацијата, имаат долгогодишно искуство и се веќе докажани во својата работа. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје изврши измена и дополнување во тарифите за надоместоци за физички лица

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите клиенти дека воведува нови и врши измена на некои од постојните надоместоци во тарифата за физички лица, при што ги утврдува следните надоместоци: (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка: Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2022 година (среда)

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите почитувани корисници дека по повод претстојниот празник – Богојавление (Водици), на 19.1.2022 година (среда) ќе работат следните филијали и експозитури на Банката: (more…)

Продолжи со читање

Популарно