Connect with us

Останато

Во САД 6,6 милиони луѓе останале без работа – сигнал дека Америка тоне во рецесија

Објавено

на

Во САД, 6,6 милиони работници останале без работа поради пандемијата на коронавирусот.

Повеќе од 6,6 милиони Американци се пријавиле за помош во случај да останат невработени, а тоа е далеку повеќе од рекордното ниво на оние кои ја изгубиле работата во изминатата недела. Тоа е знак дека отказите во екот на пандемијата на коронавирусот се забрзуваат и се повеќе граѓани остануваат без своите работни места.

Тоа е црвен аларм за американските власти дека САД тоне во рецесија, а на тоа може да се надоврзе податокот дека многу странски компании исто така се затворени и сеуште затвораат и дополнително ќе отпуштаат работници.

Оваа пракса на отпуштање на работници, не е само во САД, туку и во речиси цела Европа, а на ситуацијата не е имуна ниту нашата држава.

Останато

Што научивме од овогодишната конференција за е-трговија?

Објавено

на

Во организација на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија – АЕТМ, на 11-ти ноември се одржа Петтата конференција за е-трговија, на тема “E-commerce. Accelerate!”, на која присуствуваа над 470 лица со физичко присуство, а истата ја следеа и преку 130 лица со онлајн присуство. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Невработеноста во еврозоната на рекордно ниско ниво од 6,5 проценти

Објавено

на

Невработеноста во еврозоната падна на рекордно ниско ниво од 6,5 проценти во октомври, покажуваат бројките што ги објави „Евростат“, статистичката агенција на ЕУ. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Просечната плата во октомври во Црна Гора изнесувала 720 евра

Објавено

на

Просечната плата без даноци и придонеси во Црна Гора во октомври, според податоците на Управата за статистика (Монстат), изнесувала 720 евра и е за 0,3 проценти повисока од септември. (more…)

Продолжи со читање

Популарно