Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Форекс

Во октомври биле истргувани неверојатни 25.823 акции на Гранит АД Скопје!

Објавено

на

Според податоците кои ги објави Македонската берза за периодот 01.10.-31.10.2019 година вкупниот промет изнесува 681.345.461 денари и е намален за 6,90% во однос на претходниот месец септември.

Класичното тргување изнесува 362.625.740 денари и е намалено во однос на септември за 20,83%.

Во класичното тргување истргувани се акции во вредност од 355.057.778 денари и обврзници во вредност од 7.567.962 денари.

Блок трансакциите во септември изнесувале 318.719.721 денари и бележат раст од 75,91%.

Бројот на трансакции во септември изнесувал 1.777, односно 108 трансакции помалку во однос на септември, со што бележи пад од 5,73%.

Според бројот на трансакции најтргувани акции на официјалниот пазар за октомври беа акциите на Макпетрол АД Скопје, со вкупно 375 трансакции, пред акциите на Алкалоид АД Скопје со вкупно 347 трансакции. Трети најтргувани акции по бројот на трансакции беа акциите на Комерцијална банка АД Скопје со 257 трансакции.

Според количината на истргувани акции, најтргувани беа акциите на Гранит АД Скопје со неверојатни 25.823 истргувани акции. На второто место се наоѓаат акциите на Комерцијална банка АД Скопје со 11.387, а акциите на Алкалоид АД Скопје го заземаа третото место со 6.978 истргувани акции.

Целосниот месечен статистички билтен за октомври 2019 година можете да го погледнете на следниов линк.

Форекс

Акциите на ТТК Банка најтргувани на берзата

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 3,34 проценти, пред акциите на Македонијатурист АД Скопје кои забележаа раст од 0,93%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Банкарските акции најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на УНИБанка АД Скопје, кои забележаа раст од 2,21 проценти, пред акциите на Стопанска банка АД Битола кои забележаа раст од 0,40%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на Телеком и Комерцијална банка најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Македонски Телеком АД – Скопје, кои забележаа раст од 2,38 проценти, пред акциите на Комерцијална банка АД Скопје кои забележаа раст од 0,67%. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange