Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

Во блок-трансакции продадени 3.000 акции од Комерцијална банка

Објавено

на

Во три блок трансакции вредни по 5,1 милион денари денеска на Македонската берза се продадоа 3.000 акции од Комерцијална банка. Акциите се продадоа по цена од 5.180 денари за акција.

Последни позначајни активности на Банката се:

  • НБРМ издаде согласност на Фатмир Етеми за член на Надзорниот одбор на Комерцијална Банка;
  • Беа продадени во блик трансакција  2.641 акции во вредност од 13,6 милиони денари;
  • Продаден блок од 10.000 акции за 51,5 милиони денари.

Во последниот период акциите на Банката се едни од најактивните акции на берзата, особено со купувањето на голем број акции од страна на Адора Инжинеринг во мај, јуни и јули месец оваа година. Ванчи Чифлиганец, сопственикот на Адора Инжинеринг е дел од Надзорниот одбор на Комерцијална Банка.

 

Домашни банки

НЛБ Банка спонзор на настанот “5.FMCG SUMMIT Скопје 2019”

Објавено

на

НЛБ Банка е спонзор на настанот “5.FMCG SUMMIT Скопје 2019”, кој се одржува денес (16.05) и на едно место ги обедини трговците, дистрибутерите и производителите за да ги слушнат новитетите од најзначајните домашни, регионални и светски авторитети во FMCG секторот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Добивката на Стопанска банка АД-Скопје намалена за неверојатни 42,9%

Објавено

на

Во периодот од 01.01.2019 до 31.03.2019 година Стопанска банка АД – Скопје (во натамошниот текст: СБ) оствари нето добивка пред оданочување во износ од 599.895 илјади денари, што претставува намалување за 42,9% споредено со нето добивката остварена во анализираниот период минатата година. Намалениот резултат во тековниот период се должи на ефектот од решениот статус на должникот Фени Кавадарци во првиот квартал од 2018, кога СБ склучи договор за продажба на своите побарувања со што во билансите на Банката беше евидентирано ослободување на исправката на вредност и истото имаше соодветен ефект врз остварениот финансиски резултат, објави банката преку соопштение на Македонска берза. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Работилница со ПроКредит Банка: Важноста на комуникациските вештини во процесот на селекција при вработување

Објавено

на

Важноста на комуникациските вештини при вработување е особено голема во модерното и динамично општество поради се поголемата конкуренција на пазарот на трудот. (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange