Connect with us

Осигурување

Војдан Јорданов нов извршен директор на Триглав Осигурување АД, Скопје

Објавено

на

Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје на својата 175-та седница, одржана на 29-30.03.2021 година, го назначи г-дин Војдан Јорданов за извршен директор на Триглав Осигурување АД, Скопје, со мандат од четири години.

Оваа одлука следеше откако Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје на својата 174-та седница, одржана на 19.02.2021-та година, го назначи г-дин Јорданов за извршен член на Одборот на директори. Одлуката влезе во сила на денот на донесувањето, а се применува од 01.04.2021-та година, односно од денот на дадената согласност од страна на Агенцијата за супервизија на осигурување за г-дин Јорданов за вршење на функцијата член на орган на управување на Триглав Осигурување АД, Скопје.

Г-дин Јорданов доаѓа од позицијата Претседател на Управниот одбор на Триглав пензиско друштво АД Скопје, a својата професионална кариера ја гради во областите ревизија, сметководство, финансии, управување со задолжителни и доброволни фондови и слично.

Функцијата главен извршен директор на Триглав Осигурување АД, Скопје, и понатаму продолжува да ја врши г-дин Ѓорѓе Војновиќ, додека мандатот на г-дин Рок Пивк за функцијата извршен директор истече на 30.03.2021 година

Осигурување

ДВОЈНА ОСИГУРЕНА СУМА – Затоа што сигурноста на Вашите најблиски е наша основна цел

Објавено

на

Осигурувањето на живот е современ начин на обезбедување сигурност за Вас и Вашите најблиски. Интегрираноста на осигурителната и штедната компонента е тоа што го разликува осигурувањето на живот од другите финансиски производи. Практично, при самото склучување на договорот, осигурителната компанија Ви гарантира исплата на осигурена сума во случај на смрт, или пак исплата на сума за доживување, во вид на поврат на вложени средства, по истекот на осигурителниот период. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Најголемата исплатена штета е за осигурување имот и изнесува 382.000 евра

Објавено

на

Меѓу најголемите поединечни исплатени штети пет се за осигурување од задолжителна автомобилска одговорност, четири од осигурување имот. Најголемата исплатена сума за штета од каско изнесува 94.000 евра, а за покритие од зелен картон е платено обештетување од 221.000 евра. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Триглав полиса за корисниците на кредит која во целост ги покрива вашите кредитни обврски

Објавено

на

Кредитите и кредитните картички неретко се потреба за финансирање на нашите барања, желби и соништа. Практично, голем дел од нас поседуваат кредит или кредитна картичка. Но, дали сте пресметале колку изнесува Вашето кредитно задолжување? Колку Вашето семејство финансиски зависи од Вас? (more…)

Продолжи со читање
Популарно