Connect with us

Домашни банки

„Вози од срце“ проектот на Стопанска банка АД – Скопје ја оствари целта – Извозени 1 МИЛИОН километри на велосипед!

Објавено

на

Хуманитарна акција „Вози од срце“ е проект на Стопанска банка АД – Скопје со цел одбележување на 75-годишнината од постоењето со својата заедница.

Проектот имаше цел да ги мотивира граѓаните во заедничка иницијатива за поттикнување на велосипедизмот и дополнително со тоа, поддршка на тие на кои им е најпотребна. Велиме “имаше” бидејќи целта е ОСТВАРЕНА!

Извозени се 1.000.000 километри #НаТочак!
Да, добро прочитавте, 1 МИЛИОН извозени километри!
Со тоа и официјално е остварена целта на проектот #ВозиОдСрце.

Банката од срце им благодари на сите кои директно или индиректно се вклучија, кои возеа велосипед, споделуваа и ја поздравуваа иницијативата на банката со цел заедно со Стопанска банка АД – Скопје извозените километри да ги преточат во донација со која деновиве комплетно ќе се заокружи целиот проект.

По остварување на оваа голема цел од Стопанска банка АД – Скопје порачуваат:

“Продолжуваме заедно да го менуваме светот на подобро!”

Домашни банки

Започна интеграцијата на Шпаркасе банка и Охридска банка предводена од Ассеко СЕЕ

Објавено

на

Ассеко СЕЕ доби комплексен проект во Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје со чија имплементација се очекува две од најдобрите пет банки во Северна Македонија, Шпаркасе Банка и Охридска банка да се спојат во една банка. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Од 21.09.2020 година (понеделник) Шпаркасе Банка ќе прифаќа фактури само во хартиена форма

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија ги известува сите деловни партнери и соработници дека Уредбата со законска сила за примена на Законот за данокот на додадена вредност за време на вонредна состојба престанува со важност на 20.09.2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка овозможува тргување со акции без провизија на денешниот „Инвеститорскиот ден“ на Македонска берза

Објавено

на

По повод одбележувањето на 25 години од основачкото собрание на Македонска берза АД Скопје, Берзата денес одржува т.н. „Инвеститорски ден“. (more…)

Продолжи со читање

Популарно