Connect with us

Форекс

Висок пораст на берзата – што ги „позелени” сите акции?

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Комерцијална банка АД Скопје, кои забележаа огромен раст од високи 5,27 проценти, пред акциите на Гранит АД Скопје кои забележаа исто така висок раст од 4,28%.

Пораст имаше и кај акциите на Алкалоид АД Скопје од 2,98%, како и кај акциите на Стопанска банка АД Скопје кои пораснаа за 2,43%.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4950 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.2714 денари, британската фунта изнесува 71.7059 денари, додека пак швајцарскиот франк е 56.8819 денари.

Форекс

Колумна на Иван Штериев за “ZSE-Blog”: ПОВЕЌЕ ЗА МАКЕДОНСКИОТ ПАЗАР!

Објавено

на

Директорот на Македонска берза, г-дин Иван Штериев во колумна за блогот на Zagrebačka burza – Zagreb Stock Exchange „Burzin briеf“ ги дефинира спецификите на македонскиот пазар за хартии од вредност. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Проширување на котација на државни обврзници во вредност од 900 милиони денари

Објавено

на

Македонска берза АД Скопје ја известува јавноста дека согласно Барањето бр.15-5628/1 од 05.08.2020, почнувајќи од 10.08.2020 година на Официјалниот пазар на подсегментот Берзанска котација ќе бидат примени на котација државни обврзници во вредност од 900 милиони денари. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Топ 5 акции со најголем пораст на вредноста во месец јули

Објавено

на

Македонската берза го објави месечниот статистички билтен за месец јули 2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно